Новини

Вінницька міська рада підписала Меморандум про співпрацю із ГО "Дівчата"

21 березня 2023, 15:33

У Меморандумі йдеться про підтримку жінок, дівчат громади, а також внутрішньо переміщених осіб, які можуть трансформувати та розвивати економіку міста. 

Як інформують у міській раді, відповідний документ підписали заступниця міського голови Галина Якубович та директорка ГО “Дівчата” Юлія Спориш.

Метою та предметом цього Меморандуму є співпраця сторін у Вінницькій міській територіальній громаді у рамках соціального захисту та розвитку населення, яке постраждало внаслідок дій росії проти України, говорить заступниця міського голови Галина Якубович.

“Нашими основними цінностями в рамках співпраці залишаються соціальна та психологічна підтримка внутрішньо переміщених осіб, в першу чергу жінок та дівчат, адже коли вони мають рівні можливості для досягнення успіху, вони можуть трансформувати та розвивати економіку своєї громади та країни”, – додає Галина Якубович.

Меморандум про співпрацю підписали до кінця 2028 року. За цей час планують провести чимало заходів, розповідає очільниця ГО “Дівчата” Юлія Спориш.

“Нашими основними напрямки роботи були й залишаються – соціально-психологічна реабілітація дітей, профорієнтація, перекваліфікація жінок, гуманітарна допомога, попередження гендерно зумовленого насильства. Це все те, з чим ми плануємо працювати далі”, – розповідає директорка ГО “Дівчата” Юлія Спориш.

Співпраця між Вінницькою міською радою та “Дівчатами” розпочалася ще минулого року. За цей час у співпраці з, наприклад, відділом молодіжної політики було реалізовано ряд майстер-класів, квізів та квестів.

У рамках підписаного Меморандуму також планують проводити заходи, які будуть спрямовані на профорієнтацію учнів, щоб вони краще розуміли, якою спеціальністю хочуть оволодіти в майбутньому. Також у цьому році планується відновити роботу пришкільних таборів у закладах де є укриття. Така робота була призупинена у 2022 році через повномасштабне вторгнення.

Поділитися :