Новини

Вінницька ОВА запустила публічну зведену систему обліку потреб у гуманітарній допомозі

7 квітня 2022, 11:44

Інформацію можна знайти на сайті облдержадміністрації.

Як інформує на своїй фейсбук-сторінці голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, з початку війни надходять гуманітарні вантажі з багатьох країн світу. Для обліку та перерозподілу цієї допомоги було створено обласний гуманітарний штаб. На склади щоденно надходять вантажі, де їх розподіляють за потребами.

"Відтепер це налагоджена системи обліку. Неузгодженість дій могла призвести до ситуації, коли хтось отримував багато, а хтось – мало", – каже Сергій Борзов.

Управління цифрової трансформації ОВА спільно з ІТ-спеціалістами розробили комплексне програмне забезпечення. Це дозволяє вести детальний облік всіх потреб – проаналізувати, як за кожним з суб’єктом звернення, так і в розрізі окремих категорій продуктів.

Усі заявки одразу отримують різний ступінь пріоритетності: потреби військових мають найвищій, а потреби громад Вінниччини на забезпечення біженців - мають вищий пріоритет, ніж звернення громад з інших регіонів.

Формування потреб та їх узагальнення відбувається абсолютно прозоро. Зведений перелік потреб у гуманітарній допомозі розмістили на офіційному сайті обласної військової адміністрації.

"Будь-хто з волонтерів, представників міжнародних організацій чи просто бажаючих може переглянути зведену потребу та визначити, чим саме може допомогти", – додав голова ОВА.

Поділитися :