Новини

Вінницькі лікарні отримують додаткове обладнання для лікування хворих на COVID-19

3 листопада 2020, 14:21

Окрім медичного обладнання, для 1 та 3 лікарні Вінниці вже придбали спеціальні ліжка. А в 1 та 2 пологових будинках міста з'являться 10 апаратів ШВЛ високого класу.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у місті триває розширення ліжкового фонду для хворих на COVID та закупівля додаткового обладнання для медичних закладів. Станом на 3 листопада для Вінницької міської лікарні №1 придбали апарат ШВЛ експертного класу та 17 спеціальних чотирьохсекційних ліжок.  

Міська клінічна лікарня №3 отримала 3 апарати ШВЛ високого класу, 2 лабораторні центрифуги, 3 інфузомати, 3 шприцеві насоси та комплект обладнання для проведення дослідження методом ІФА. 

Нове обладнання з'явилося і в пологових будинках міста. Так, міський пологовий будинок №2 поповнився апаратом ШВЛ високого класу. Для першого пологового будинку вже закупили 9 апаратів ШВЛ високого класу, два 12-ти канальні електрокардіографи, 8 ліжок, 16 моніторів пацієнтів, 8 інфузоматів, 8 шприцевих насосів, 1 комплект обладнання для проведення дослідження методом ІФА, 2 дефібрилятори з функцією синхронізації та вісім аспіраторів.

Додамо, закупівля медичного обладнання - ініціатива Сергія Моргунова, який на початку жовтня висунув цю ідею на позачерговій сесії міської ради.

Фото - сайт Вінницької міської ради

Поділитися :