Новини

Вінницькі перевізники хочуть збільшити вартість проїзду в маршрутних таксі

2 лютого 2021, 12:51

Своє прохання до влади вони пояснюють тим, що наразі пасажироперевезення для них є нерентабельними. 

Вінницькі приватні перевізники просять місцеву владу підвищити вартість проїзду у маршрутних таксі до 12 гривень. Таке звернення сьогодні на зборах водіїв та бригадирів вінницьких маршруток озвучив голова Асоціації приватних перевізників Олександр Гота. За його словами, бухгалтерія асоціації провела відповідні розрахунки щодо того, як зробити пасажироперевезення рентабельними. Їх передадуть у профільний департамент міської ради.

"Сьогодні, у порівнянні з іншими містами, у нас найнижча ціна. У дуже невеликій кількості міст проїзд, як у нас, 6 гривень. Тому підготував з економістами і бухгалтерами розрахунок, ознайомив сьогодні всіх перевізників. Ми звернемося з цими розрахунками на зібрання в міську раду. Будемо чекати від них відповіді. Думаю, будемо домовлятися, яка буде ціна, виходячи з тієї ситуації, яка в нас зараз є в країні, місті. Думаю, знайдемо консенсус", - розповів Олександр Гота.

На думку перевізників, вартість проїзду у маршрутних таксі Вінниці необхідно диференціювати, залежно від протяжності маршруту. І в першу чергу підвищувати тарифи у найдовших маршрутах. В коротких оптимальна вартість проїзду може зрости до 8 гривень. Наголошує бригадир 3-А маршруту Геннадій Драко, в якого працює 13 водіїв.

"Теж є різниця: маршрути короткі, вони згодні навіть на 8 гривень. А є маршрути як 17-А чи 17-Б - дуже довгі, вони в день роблять 8 рейсів. За ці 8 рейсів порахуйте: 18 людей, заплатити податки, зарплату, навіть за стоянку - виходить, що лише за стоянку ми платимо щомісяця 900 гривень. І через це така нерентабельна для нас ціна. На кожен маршрут будуть робитись розрахунки", - зауважив Геннадій Драко.

Поділитися :