Новини

Вінницькі школярі вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

7 травня 2021, 16:00

Сьогодні, 7 травня, учні третьої ЗОШ поклали квіти до Вічного вогню.

З нагоди Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у вінницьких школах проводять різні патріотичні заходи. Зокрема у школі-гімназії № 3 ім. М. Коцюбинського фоє та коридори прикрасили червоними тюльпанами та світлинами воєнних років. За словами директорки навчального закладу Надії Лепко, усе подвір’я школи вкрито червоними квітами. 

"Сьогодні все подвір'я школи палало від червоних тюльпанів. Бо майже всі учні йшли до школи з величезними букетами квітів, тому що саме сьогодні вони покладали ці квіти до Вічного вогню, до пам'ятника, який знаходиться на Європейській площі. Та й у школі в нас є локація: це пам'ятна дошка, на якій викарбувані прізвища вчителів і учнів, які в 1941 році пішли на фронт", – розповіла Надія Лепко.

Поряд з цією стелою є локація, присвячена батькам та учням школи, які сьогодні боронять кордони України на Сході. Як зазначила пані Надія, у школі також під час перерв лунають патріотичні пісні.

"На перервах звучать пісні, присвячені цій події – Дню примирення: "Перемога, свята перемога", "Молитва за Україну", "Спасибі вам, фронтовики", – додала Надія Лепко.

Нагадаємо, до 76 річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Вінниці заплановано низку онлайн-заходів, які можна буде переглянути на сторінці VinCultureCode у Фейсбуці. Серед них – масштабний мистецький проєкт "Вічний вогонь перемоги", виставки творчих робіт та святкові концерти.

Поділитися :