Новини

Вінницькі випускники цьогоріч замість ЗНО складатимуть національний мультипредметний тест

10 квітня 2022, 18:31

Він включатиме три предмети: українську мову (без літератури), математику та історію України.

Попередньо тест майбутні вступники складатимуть у липні. Він складатиметься з 60 запитань, а виконання тесту дається 90 хвилин, - розповіла Місту над Бугом директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

«Це 60 завдань, по 20 завдань з кожного предмету. Структура схожа на ЗНО, тільки не буде завдань з відкритою відповіддю, наприклад, творів, тому що цей тест будуть проходити на комп’ютерах. Зараз ми визначаємо пункти у Вінниці, школи, в яких є відповідне забезпечення, швидкісний інтернет. Як передбачає УЦОЯО це буде 10 днів у 2 зміни, адже кожна школа потягне з інтернетом не більше 50 комп’ютерів», - пояснила пані Оксана.

Оцінка за тест буде відповідати чинним програмам ЗНО і результат кожного зі складників тесту подаватиметься в тестових балах за шкалою 100-200. Конкурсний бал для вступу на основі повної загальної середньої освіти не може бути менш як 125 на місця державного та регіонального замовлення. Результати попередніх сертифікатів ЗНО теж використовуватимуть.

«Кожен предмет буде оцінений відповідною шкалою, тобто окремо українська, окремо історія і окремо математика. Буде додаткова сесія. УЦОЯО пропонує демо-версію такого мультипредметного тесту, щоб діти могли зрозуміти, що це таке, ознайомитися із форматом тестування заздалегідь. Ті, хто не складає, але хоче вступити у вищі навчальні заклади, можуть використовувати сертифікати 2019-2021 років», - розповіла Оксана Яценко.


Оперативні новини для вінничан у нашому Telegram - каналі https://t.me/mnb_vinn


Водночас директорка міського департаменту освіти нагадала майбутнім абітурієнтам про необхідність формування реєстраційної карти.

«Мають бути сформовані реєстраційні карти на сайті УЦОЯО. У ці реєстраційні карти, які формувалися для сертифікату в особистому кабінеті, мають бути внесені всі необхідні дані і така картка має бути сформована для того, щоб УЦОЯО міг отримати підтверджену інформацію про потенційних учасників майбутньої вступної кампанії, тому що зараз їх визначити нереально. До речі, цей тест буде потрібен тільки бюджетникам і тільки тим, які будуть вступати на місця з великою кількістю абітурієнтів. Тому цей тест буде потрібен, щоб скласти рейтингову таблицю і за рейтингом вступати», - пояснила пані Оксана.

Читайте також:
На Вінниччині харків'янин обікрав переселенку

Поділитися :