Новини

Вінницькі військові інженери долучилися до розслідування причин падіння літака АН-26 на Харківщині

30 вересня 2020, 16:02

Військові інженери з Вінниці увійшли до складу спеціальної комісії Міністерства оборони, яка розслідує причини  авіакатастрофи та падіння літака АН-26.

Як розповів у коментарі «Місту над Бугом» пресофіцер командування Повітряних сил ЗСУ, яке дислокується у Вінниці повідомив Юрій Ігнат, наразі вінницькі фахівці працюють на території  військової частини  А4104  в Чугуєві, куди перевезли уламка військово-транспортного літака. Вони покроково збирають повітряне судно для того, щоб максимально точно відтворити  події  25 вересня та встановити, чи були технічні несправності,  які могли спричинити авіатрощу. 

«Вже вузькі спеціалісти працюють, в управлінні головного інженера авіації, називається він літаюча авіаційно-технічна лабораторія. З часу, коли наші інженери, які саме в таких кризових ситуаціях авіаційні аварії, авіаційні катастрофи. Тому що, авіаційна аварія це коли без людських жертв зазнало краху судно, а авіаційна катастрофа, це коли є людські жертви. Зараз вони працюють на місці, всі залишки літака перенесені до  військової частини в Чугуєві. Вони його складають, відновлюють по ланцюжку, це дуже рутинна робота, всі деталі що знайдено будуть збиратися до купи, щоб була повна картина. Тому помилятися не можна, щоб визначити точну причину саме цієї катастрофи що сталося, цим займаються наші вінницькі фахівці». – зазначив Юрій Ігнат 

Крім спеціальної комісії Міноборони, причини авіакатастрофи з’ясовує і урядова комісія під головуванням віцепрем'єр-міністра Олега Уруського.  Авіаційні експерти продовжують розшифровувати бортові самописці та переговори керівництва польотів з екіпажем літака. Попередні висновки спеціальна комісія та авіаційно-технічна лабораторія можуть озвучити вже наступного тижня.  Нагадаю, військовий літак Ан-26 розбився під час навчально-тренувальних польотів,  у ввечері  25 вересня. Втративши керованість, літак при заході на посадку впав біля автомобільної дороги. Та після падіння одразу загорівся. В авіатрощі загинули 26 членів екіпажу.

Серед загиблих двоє вінничан: Максим Хомячук з села Новоживотів Оратівського району та Роман Корчовський з Крижополя. 

Поділитися :