Новини

Вінницьких школярів навчали надавати першу медичну допомогу

4 жовтня 2021, 17:33

Навички відпрацьовували в ігровій формі.

Заняття для учнів 4-го класу загальноосвітньої школи №32 провели представники ГО "Агенція екстреної медичної допомоги" сьогодні, 4 жовтня. Школярів навчали, як користуватись автоматичним зовнішнім дефібрилятором, оцінювати стан постраждалої людини та допомагати при масивних кровотечах й зупинці серця. 

"Моя думка: навчати потрібно ще з дитячого садочка, як викликати екстрену службу, в яких ситуаціях це слід робити, як позвати до себе дорослу людину. Також дітей мають навчати, як організувати однокласників, щоб вони позвали вчительку. Тобто варто з ними програвати такі ситуаційні задачі, щоб вони були готові і в реальній стресовій ситуації змогли спрацювати максимально якісно", – запевняє голова ГО "Агенція екстреної медичної допомоги" Аліса Чорнокнижна. 

Навички відпрацьовували в ігровій формі за допомогою інструкторів. Зокрема вчилися робити непрямий масаж серця, надавати допомогу при потраплянні стороннього предмет чи втраті свідомості. 

"Я сьогодні навчився, як потрібно викликати швидку допомогу та як робити правильні рухи до приїзду лікарів. Їм треба сказати, що ми у Вінниці і назвати вулицю. Якщо ви її не знаєте, потрібно сказати, який магазин є, що там поблизу знаходиться. Мені сподобалось, це дуже цікаво", – розповідають учні.

Фото: Ірина Назарова

Нагадаємо, нещодавно у публічних місцях Вінницької громади встановили шість автоматичних зовнішніх дефібриляторів. Пристрої доступні на залізничному вокзалі, двох автовокзалах – Центральному, що на вулиці Київській, 8 та Західному автовокзалі – на Хмельницькому шосе. Також автоматичні зовнішні дефібрилятори розташовані у трьох Прозорих офісах Вінниці – на Соборній, проспекті Космонавтів, 30 та на вулиці Брацлавській.  

Поділитися :