Новини

Вінницьким лікарням передали понад 400 "пакунків малюка"

29 січня 2021, 14:03

Його можна отримати безпосередньо у пологовому будинку після народження дитини. 

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, від початку створення "пакунку малюка" у 2018 році його вміст значно змінився: тепер у ньому більша кількість товарів, які знадобляться новонародженим діткам. 

Наразі з переданих на Вінниччину 433 бебі-боксів 270 отримала Вінницька обласна клінічна лікарня ім. Пирогова, 150 - Вінницький міський клінічний пологовий будинок №2 та 13 - Департамент соціальної політики Вінницької міської ради - 13; 

"Пакунок для малюка можна отримати безпосередньо у пологовому будинку після народження дитини. У іншому випадку його видають в територіальному управлінні соцзахисту. Для цього потрібно показати свідоцтво про народження дитини, завірену довідку з пологового будинку, в якій йдеться про те, що пакунок вам не видали, та паспорт громадянина України", - повідомили у дописі.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення з 1 вересня 2020 року монетизувати одноразову натуральну допомогу, яку досі батьки новонароджених отримували як "пакунок малюка". Замість пакунків батькам виплачували цільову грошову компенсаційну виплату — 5 тисяч гривень. Водночас, за даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Кажуть: за два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 раза.

Фото: Facebook/Сергій Борзов

Поділитися :