Новини

Вінницький дитячий рок-гурт «Contra Bass» презентував патріотичну пісню «Вільні назавжди»

4 січня 2023, 15:25

В ефірі Міста над Бугом дитячий рок-гурт «Contra Bass» виконав патріотичну пісню «Вільні назавжди», написану відомим вінницьким рок-музикантом Денисом Шинкевичем, яку музиканти заспівали вже у новому складі. 

Як розповів в ефірі радіо найстарший резидент гурту - бас-гітарист Десятнюк Андрій, на початку грудня 2022 року до гурту приєдналась нова вокалістка Ткачук Валерія, яка має досвід на естраді та відома своєю участю у IV сезоні телешоу «Голос Діти». У новому складі, наприкінці грудня 2022 року гурт взяв участь у конкурсі «School Rock Bands Battle» у Києві, на якому вперше виконав власну авторську пісню «Вільні назавжди». Її для них написав  відомий вінницький рок-музикант Денис Шинкевич.

Зазначимо, що у червні 2022 року «Contra Bass» доєднались до благодійних концертів «Музичний БАЙРАКТАР-10», які організовуються в «Royal Pub» вінницьким музикантом Миколою Андрущенком для придбання військовослужбовцям позашляховиків. Водночас на запрошення вінницького музиканта Миколи Комісаренка, гурт взяв участь у його онлайн проєкті в МЦ «КВАДРАТ» та приєднався до інших дорослих музикантів по збору коштів на придбання сучасних безпілотних апаратів захисникам України. За підтримки міського голови, у травні 2022 року гурт разом з дитячим музичним колективом «Зоряна мрія» провів сім концертів містами Польщі, а всі зібрані кошти передано до благодійного фонду міста для потреб дітей.

Діти співають про Україну Вже понад 5 років. Перші виступи на сцені у складі квартету відбулись на день молоді в червні та у вересні 2021 року з нагоди святкування дня міста Вінниці у центральному парку. Також гурт запросили взяти участь у культурній програмі до проведення Дня села Луки-Мелешківської. Гурт разом з іншими «дорослими» командами також став учасником відкриття 36-го рок-сезону у легендарному клубі «Підкова» у Вінниці. З початком війни в Україні діти, попри свій молодий вік, зробили чималий вклад у перемогу своєю творчістю. Зокрема, у будинку культури Гайсина був проведений повноцінний концерт для мобілізованих військовослужбовців ЗСУ.

Склад гурту «Contra Bass»: викладач, керівник - Валерій Сороченко, вокалістка - Валерія Ткачук, соло гітарист- Косенко Гліб, ударні - Косенко Поліна, ритм гітарист - Дмитро Качур та бас-гітарист - Десятнюк Андрій

Поділитися :