Новини

Вінницький міський голова закликав платити податки

6 квітня 2022, 11:00

"Наше завдання, щоб економіка працювала, якщо ми хочемо перемогти у цій війні", - Сергій Моргунов.

Битву виграє армія, а війну – економіка. Цей вислів сьогодні актуальний, як ніколи. Оскільки необхідно віднаходити у громаді ресурси, які підтримуватимуть життя міста, регіону, країни. На цьому наголосив міський голова Сергій Моргунов в ефірі радіо "Місто над Бугом" та закликав платити податки.

«Шкода, що ми не все можемо забезпечити коштом міського бюджету, тому що сьогодні більшість пріоритетів направлена на захищені статті і ті питання, які стосуються оборони міста і регіону, а також закупівлю стратегічних запасів продуктів в умовах війни. Ми в березні сесією міської ради прийняли рішення і направили 4,5 млн грн на формування таких запасів, тому що ми не знаємо, як далі будуть розвиватися події і яка буде продуктова забезпеченість країни та нашого регіону зокрема», - розповів очільник Вінниці.

Міський голова пояснив, що функціонування комунальних структур, бізнесу та сплата податків забезпечать надходження до бюджету, що дозволить виплачувати зарплатні людям, а також зробить Вінницю спроможною допомагати іншим містам на передовій.

«Проблеми з бюджетом, звичайно є, так як і у всій Україні, тому що сьогодні вже є офіційні дані, що близько 53% українців залишилися без роботи через війну. Наше завдання, щоб економіка працювала, якщо ми хочемо перемогти у цій війні. Скільки б нам не допомагали із Заходу, у будь-якому разі, економічна основа – це основа перемоги України в цілому і Вінниці зокрема. Я вважаю, що робота комунальних служб повинна проводитися, тому що це вінничани, які повинні отримувати заробітну плату», - пояснив міський голова.


Оперативні новини для вінничан у нашому Telegram - каналі https://t.me/mnb_vinn


Також Сергій Моргунов зауважив, що коштом міського бюджету наразі не вдасться забезпечити розбудову громади, як планувалося до воєнних дій. Оскільки війна вимагає відповідних витрат.

«Є регіони, які знаходяться в зоні активних бойових дій, де розбомблені підприємства, знищена інфраструктура, де бізнес не працює, де повиїжджали люди. Зрозуміло, що там бізнес не може платити податки, тому що він ніщо не виробляє. А є інші регіони, в тому числі Вінниця, ці міста беруть на себе удар внутрішньопереміщених осіб, де формуються відповідні резерви для фронту, формуються підрозділи територіальної оборони і на це теж потрібен ресурс, його потрібно десь брати. Бізнес тут працює, різний бізнес. Ми точно знаємо, що, наприклад у Вінниці кілька підприємств на другий тиждень війни розпочинали свою роботу, але відновили її на 40-60% від потужностей до війни. Якщо ми говоримо про малий бізнес: сфера послуг, ринки, магазини продуктової групи товарів - це все працює. Я вважаю, що всі повинні відповідально ставитися до сплати податків у тих регіонах, де немає бойових дій», - наголосив очільник міста.

Водночас попри війну, Вінниця продовжує тримати оборону у життєво необхідних процесах та є надійним тилом. Приймає переселенців, надає площі й місце для переміщення бізнесу з територій, де ведуться активні бойові дії, приймає, формує і доправляє гумвантажі на передову.

Читайте також:
Вночі був ракетний удар по Вінниччині

Поділитися :