Новини

Вінницький міський голова зустрівся зі швейцарською делегацією

28 березня 2023, 09:03

Сергій Моргунов ознайомив дипломатів з прогресом реалізації швейцарсько-українських проєктів у Вінниці та презентував плани Вінниці щодо повоєнного відновлення.

Як інформують на сайті міської ради, основну увагу під час зустрічі приділили обговоренню загальних питань соціально-економічної ситуації в умовах війни, процес інтеграції ВПО у громаді, можливості й виклики щодо участі місцевого самоврядування у процесі відбудови країни, а також реалізацію спільних швейцарсько-українських проєктів.

Також Сергій Моргунов презентував стратегічні проєкти з повоєнного відновлення, які б дозволили покращити розвиток громади у різних сферах. Заступниця генеральної директорки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC), керівниця напрямку співробітництва з країнами Близького Сходу, Північної Африки та Європи Андреа Штудер зазначила, що з метою залучення можливих інвесторів покажуть ці проєкти у Швейцарії.

«Говорячи про проєкти, ми маємо подивитися, де і в яких напрямках у нас уже була співпраця. Особлива увага на ті проєкти, які ми реалізовували в рамках децентралізації, крім того, багато з тих конкретних проєктів, які були зазначені, ми зможемо привезти й показати у Швейцарії, тому що точиться обговорення стосовно інвестиційних складових, інфраструктурних проєктів і, можливо, будуть приватні організації зацікавленні в інвестуванні», – зазначила Андреа Штудер.

Сергій Моргунов висловив впевненість у тому, що Вінниця могла б об’єднати зусилля зі Швейцарією та поділитись досвідом ефективної співпраці з іншими територіальними громадами задля рівномірного розвитку регіону.

«У нас дійсно є ряд проєктів, де ми пропонуємо саме концесію або муніципально-приватне партнерство. Також хочу додати, що я знаю, що посольство Швейцарії працює по Вінницькому регіону по ряду проєктів. То ми могли б тут об’єднати зусилля, поділитися своїм практичним досвідом з територіальними громадами. Ми й так по багатьом громадам працюємо й допомагає їм, з точки зору експертизи, технічної експертизи, з точки зору рекомендації як правильно рухатись, їхні працівники проходять стажування у нас», – зазначив Сергій Моргунов.

Поділитися :