Новини

Вінницькій швейній фабриці “Володарка” цьогоріч 100 років

29 березня 2023, 11:26

Перший колектив "Володарки" у 1923 році складався з 15 людей - на тодішній майстерні кравці оновлювали старий одяг на замовлення. Зараз фабрика працює з визнаними брендами та орієнтована на експорт в Німеччину та Румунію.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук заступник міського голови Андрій Очеретний, на “Володарці” понад 440 співробітників, за рік тут відшивають понад 200 тисяч виробів. Основний масив працівників - це швачки, які створюють класичні чоловічі костюми для бренду Hugo Boss. Втім, за ковідних часів вони почали шити маски та костюми для лікарів, а вже під час війни налагодили виробництво амуніції для військових, паралельно відпрацьовуючи замовлення партнерів. Це принцип соціально відповідального бізнесу.

Середня зарплата на виробництві складає близько 15 тисяч гривень.

Заступник міського голови зазначив, що підприємство зацікавлене в кадрах, тому працівникам надають пільги. Це оплачуване навчання, можливість проживання у гуртожитку, компенсація за проїзд (якщо працівник живе за межами міста), а також постійне вдосконалення навичок та можливість кар'єрного зросту.

За станками та швейними машинами сидять люди з різним фахом та стажем. Наприклад, Слава працює тут вже сім років - йому подобається шити, хоча раніше він був кухарем. Саме на підприємстві він навчився працювати з унікальним промисловим обладнанням та дізнався про всі процеси виготовлення піджаків, пальт та штанів, - йдеться у дописі. 

Нині тут є вакансії й керівництво підприємства готове навчати людей, які не мають відповідного досвіду. Тобто навіть новачок гарантовано зможе опанувати цю професію, було б бажання вчитися.

Поділитися :