Новини

Вінницький сумоїст Важа Даіаурі виборов "золото" на III Всесвітніх іграх з єдиноборств

24 жовтня 2023, 09:30

Змагання в саудівському Ер-Ріяді зібрали понад 1500 атлетів зі 120 країн світу, зокрема й 57 спортсменів з України.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Важа Даіаурі виступав у ваговій категорії до 115 кілограмів, у ній виступали 16 досвідчених спортсменів. Вінничанин не поступився жодному супернику та виборов заслужене "золото".  Окрім того, в абсолютній категорії Даіаурі молодший переміг Руї Апаресідо з Бразилії та здобув бронзову нагороду.

"Це досить молодий мультиспортивний турнір, який вперше провели у 2010 році. Рівень змагань дуже високий, організація на вищому рівні. Зокрема, на змаганнях я був не тільки суддею, а й тренером Важі. Того року він став чемпіоном XI Всесвітні Ігри з неолімпійських видів спорту, у цьому році він став чемпіоном світу і тепер перед ним стояло завдання здобути перемогу на III Всесвітніх іграх із єдиноборств, з яким він справився на відмінно! В абсолютній категорії було 50 сильних світових спортсменів, але Важа і тут показав високий результат та здобув бронзу", - зазначив Заслужений тренер України, тренер-викладач МДЮСШ № 5 Важа Даіаурі (старший).

Також тренер додав, що цей турнір зібрав найкращих та найсильніших спортсменів із різних континентів. Найпопулярніші й масовіші єдиноборства об’єднали під егідою "СпортАкорду". Айкідо, бокс, боротьба, дзюдо, джиу-джитсу, карате, кендо, кікбоксинг, Муей-Тай, сават, самбо, сумо, тхеквондо, ушу та фехтування збирають тисячі глядачів.   


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :