Новини

Вінницький військово-медичний клінічний центр боротиметься за звання "Найкращий заклад охорони здоров’я України"

12 квітня 2021, 17:00

Це звання передбачає укладення договору з однією з провідних клінік світу.

Як зазначив в ефірі "Місто над Бугом" голова Регіональної ради Вінницької області, військовий хірург, заслужений лікарі України Андрій Верба, це стало відомо за результатами засідання Регіональної ради Ордену святого Пантелеймона з відбору кандидатів на отримання звання "Найкращий заклад охорони здоров’я". Усього було подано 35 заявок, що в два з половиною рази більше, ніж було минулого року. 

"Дуже приємно, що в цьому році Регіональна рада розглядала 35 номінантів. Якщо ми зрівняємо з попереднім роком, це в 2,5 рази більше. Наша Регіональна рада складається з 15 людей (9 жінок та 6 чоловік), у нас, як і в державі, тенденція прозорої гендерної політики", - розповів Андрій Верба.

Основним гаслом Відзнаки святого Пантелеймона є духовність, милосердя і професіоналізм. За результатами таємного голосування Регіональної ради були обрані претенденти на здобуття "Медичного Оскара", саме так ще називають "Ордена святого Пантелеймона" у таких номінаціях: "Найкращий лікар", "Найкращий медичний працівник", "Новатор охорони здоров’я", "Взірець служіння суспільству", "За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я", "Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я" та "Найкращий заклад охорони здоров’я".

Нацрада визначить найкращих кандидатів та рекомендує їх Поважній раді, яка і обере лауреатів Відзнаки. Урочиста церемонія нагородження відбудеться 9 серпня — у День святого великомученика і цілителя Пантелеймона. До однойменних ордена та медалі переможці отримають грошову винагороду.

"В тому році переможець отримав орден Святого Пантелеймона та 50 тисяч гривень, а ті, хто увійшли у фінал, 5 тисяч гривень. У цьому році високоповажна Рада опрацьовує можливість переможцям стажуватися в закордонних клініках, а кращий заклад охорони здоров'я буде мати нагоду заключити договір про співпрацю з однією з провідних клінік світу", - зауважив Андрій Верба.

 

Поділитися :