Новини

Вінницькому реабілітаційному центру «Гармонія» імені Раї Панасюк подарували мобільний пандус

8 жовтня 2020, 15:33

Мобільний та відносно легкий пандус забезпечить доступність людям на візках до різних установ, приміщень і транспорту. Людина на візку зможе самостійно потрапити до приміщення, не потребуючи сторонньої допомоги. 

 

Як повідомила у сюжеті телеканалу «Віта» директорка центру соціально-психологічної реабілітації «Гармонія» Олена Чорнобривенко, пандус подарували благодійники з ГО «Вавілон». Пандус можна брати  з собою, він легко розкладається та збирається. Тож пандус  можна прилаштувати на будь-які сходи та, не  шукаючи сторонньої допомоги, самостійно потрапити до  приміщення. Центр взяв участь в проєкті, який об’єднав митців з інвалідністю з усієї України – «Незламні духом»,  за підтримки Українського культурного фонду». 

"Вони приїхали до нас в центр, ми показали їм свою театральну студію, показали центр, і люди ті які знімали, вони потім пройнялись, це компанія "Вавілон". Вони подарували нат ось такий пандус", - розповіла Олена Чорнобривенко

Важить такий пандус – 7 кг. Він не заміняє повноцінного пандусу, проте може витримати до 220 кг. ваги. І може значно полегшити процес транспортування людей на  інвалідних  візках. 

"Пандус застосовуємо і на транспортній службі перевезення, яка в нас є і по місту діє. Буває іноді, людина на електровізку, вона під'їхала, або людина більшої ваги і декілька сходів, тому не можливо вже підняти візок. Ну якби не велике, ну три сходинки, пандус допомагає вирішити такі екстрені випадки. Це не заміняє пандуси повноцінні, але в принципі воно витримує  до двохсот двадцяти кілограмів", - зазначила  Олена Чорнобривенко. 

Нагадаємо, Вінниця посідає перше місце серед українських міст у рейтингу доступності. Його склали, після перевірки активісти ініціативи «Доступно ua». Перевіряли громадські місця, банки, кав’ярні, фінансові установи, торговельні центри, та інші заклади. Звертали увагу на тротуари, велодоріжки, пандуси, пішохідні переходи та заїзди у двори.

Поділитися :