Новини

Вінниця долучиться до Європейського тижня тестування на СНІД

19 листопада 2020, 18:08

Містян запрошують безкоштовно пройти тести на СНІД та гепатит.  

Як зазначив в ефірі Радіо Місто над Бугом директор комунального підприємства "Вінницький обласний клінічний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом" Ігор Матковський Європейський тиждень тестування має освітньо-профілактичну мету.

Пройти тестування можна буде всім охочим на Європейській площі щодня з 23 по 27 листопада, а також першого грудня.  Для тестування у вінничан проводитимуть забір крові у мобільній лабораторії. Вона працюватиме з 12 до 17 години.

«Величезна організаційна робота, ми маємо розуміти, що це дуже глобальна, інформаційна кампанія, у тому числі завдячуючи ЗМІ. Не тільки факт проведення цього обстеження, а це також інформаційно-освітня робота з індивідуальними, конкретними людьми», - підкреслив Ігор Матковський

Зауважимо, МОЗ України закликає всіх, хто не знає про свій ВІЛ-статус, пройти тестування. Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

Тестування здійснюється за допомогою експрес-тестів.  Воно безкоштовне та що не менш важливо конфіденційне, а сама процедура триває не більше 15 хвилин.

 

Поділитися :