Новини

Вінниця готова до опалювального сезону

30 вересня 2021, 17:22

Про це повідомили сьогодні, 30 вересня, під час засідання виконавчого комітету.

Як йдеться на сайті Вінницької міськради, директор департаменту міського господарства міської ради Віталій Місецький розповів про готовність житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу та установ до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 рр. Традиційно, підприємства, які надають послуги із водозабезпечення, тепло- та електропостачання почали готуватися до роботи взимку ще навесні.

Працівники комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» провели 100% запланованих робіт із поточного ремонту. Крім того, проводились роботи і з підготовки житлового фонду до зимового періоду. Управляючі компанії провели підготовку спецтехніки до роботи в зимовий період та заготували 550 тонн відсіву і 111 тонн солі.

Нині теплопостачальні підприємства спільно з управляючими компаніями проводять заповнення систем опалення житлових будинків. Станом на 28 вересня заповнено 838 будинків, що складає - 91%. Роботи планують завершити до 2 жовтня. В цілому житлові будинки технічно готові до опалювального сезону.

«Цей опалювальний період точно буде непростим у зв'язку з ціною на газ та пандемією, і до цього потрібно віднестись дуже серйозно. Добре, що ще тримається плюсова температура, але якщо буде потреба – ми  будемо вмикати опалення в школах, садочках  та лікарнях. А в житлових будинках більше ніж на 90% системи уже заповнені водою», - прокоментував стан готовності до старту опалювального сезону заступник міського голови Микола Форманюк.

Для належного відведення атмосферних опадів з дорожнього покриття у найбільш проблемних місцях відремонтували ділянки мереж зливової каналізації, привели до належного стану зливоприймальні решітки та оглядові колодязі на вулично-шляховій мережі. Збудували 1,4 км мереж зливової каналізації на вулицях: Юрія Смирнова, Сабарівське шосе, Данила Нечая.

Поділитися :