Новини

Вінниця на 13 позиції в рейтингу обласних центрів за динамікою щеплень

4 серпня 2021, 15:55

Наразі імунізовано майже 63 тисячі вінничан, а це лише 17% населення міста. Водночас повний курс щеплень (дві дози вакцини) пройшли менш як 6% містян.

Вакцинальна компанія з імунізації населення триває у Вінниці. Щотижня з понеділка по п'ятницю у Вінницькій міській територіальній громаді містяни можуть імунізуватись в Центрі вакцинації населення, на базі  Міського палацу мистецтв «Зоря». Щеплюють усіх охочих препаратом «Spikevax»  американського виробника  «Moderna». А 7 та 8 серпня  Центр вакцинації працюватиме на Вишеньці в ТРЦ «Мегамолл». Крім того, без вихідних працюють пункти вакцинації у Центрах  первинної медико-санітарної допомоги з 9-00 до 13-00. Тут  проводиться  вакцинація першою дозою та ревакцинація другою дозою препаратом «CoronaVaс». Також в пунктах щеплень можна щепитись вакциною «Moderna» (за попереднім записом) та  ревакцинуватись другою дозою вакцини «Соmirnaty» (також за попереднім записом).Про це у коментарі «Місту над Бугом» повідомив директор  департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш.

«Сьогодні місто Вінниця в рейтингу обласних центрів на 13 місці за динамікою щеплень. В цілому по місту отримали щеплення 62,7 тис. осіб, навіть трошки більше,  при тому першу дозу отримала 41 тис. осіб, а другу -  понад 21,5 тис. Сьогодні доступна вакцина «Moderna» - це РНК вакцина виробництва США, на другу дозу є залишок «Pfizer», тобто резервування для тих, то отримав першу дозу «Pfizer», доступний «CoronaVaс»», - пояснив пан Олександр.

Щеплюють вінничан безкоштовно. При собі обов'язково мати паспорт громадянина України. А містянам, які не мають підписаних декларацій з сімейними лікарями, - окрім  паспорта необхідно взяти з собою довідку про присвоєння ідентифікаційного коду. Щодо динаміки захворюваності на коронавірус, то за словами директора департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександра Шиша вона щодня зростає. Цьому сприяють різні причини, зокрема й нехтування масковим режимом.

«По Україні в цілому і по Вінницькій області зокрема спостерігається динаміка зростання кількості нових випадків. Це пов’язується з шаленою відпускною кампанією, з міграцією населення, з повним нехтуванням застережними заходами і, враховуючи наявність "Дельта" в наших «північних східних сусідів», наявність міграції у зоні військових дій на сході і далі ця міграція йде: Харків – центральні регіони. Тому це тільки питання часу, коли в кожному місті, в кожному населеному пункті будуть виявлені випадки інфікування штамом Дельта», - розповів директора міського департаменту охорони здоров’я.

Сьогодні, за словами Олександра Шиша у Вінниці лабораторно підтверджених інфікувань штамом "Дельта" не виявлено. Проте є хворі з такими клінічними проявами.

За даними ж Центру громадського здоров’я за добу 02 серпня в Україні зафіксовано 984 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 59, медпрацівників – 48). Впродовж минулої доби всіма лабораторіями  області досліджено 1219 зразків на COVID-19 (в т.ч. ОЦКПХ – 282,  Меділабс- 886,  Центр СНІДу–22, міський лікувально-діагностичний центр –29, Могилів-Подільська ОЛІЛ–0). Зареєстровано 19 підтверджений випадок захворювання.

Поділитися :