Новини

Вінниця отримала 5 тисяч доз південнокорейської вакцини "GC FLU" від сезонного грипу

5 жовтня 2021, 11:01

В рамках програми "Стоп грип" містяни можуть зробити щеплення за пів ціни. 

Як інформують на сайті міської ради, препарат "GC Flu quadrivalent" містить чотири компоненти проти штамів вірусу грипу А і В та відповідає рекомендаціям ВООЗ для сезону 2021-2022 років.

За минулий тиждень, відколи отримали вакцини, щепились майже півтисячі вінничан. За словами директора департаменту охорони здоров’я міської ради Олександра Шиша, ще 2 тисячі доз вакцини – в дорозі.

"Міська програма "Стоп грип", ініційована свого часу міським головою Сергієм Моргуновим, діє у Вінниці вже шостий рік поспіль. І містяни мають можливість вакцинуватися від грипу за пів ціни: 140 гривень сплачує пацієнт за вакцину і стільки ж – місто", – розповів Олександр Шиш.

Дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вакцинують безкоштовно.

Щоб зробити щеплення від сезонного грипу за муніципальною програмою, необхідно мати підписану декларацію з сімейним лікарем ЦПМСД міста. Якщо у людини немає медичних протипоказів до вакцинації і вона на момент імунізації не хворіє, тоді лікар виписує рецепт на препарат. Його потрібно показати в аптеці. 

"Щеплення від грипу бажано робити всім, але в першу чергу воно необхідне дітям, медпрацівникам, вагітним, людям у віці від 60 років, вчителям, працівникам комунальних служб та інших професій, які спілкуються з великою кількістю людей, а також тим, у кого є хронічні захворювання. Лікарі вважають, що імунізуватись від грипу необхідно і тим, хто переніс коронавірус, адже ослабленим імунній та дихальній системам людини другу інфекцію буде перенести важко", – повідомляють у міськраді.

Додамо, програма "Стоп грип" діє у Вінниці з 2016 року. Це унікальний проєкт для України, аналогів якого в жодному місті нашої держави немає. Програма спрямовaнa нa зменшення нaслідків поширення вірусу грипу серед вінничaн. A тaкож – зниження зaхворювaності нa грип і ГРВІ тa попередження їх усклaднень.

Поділитися :