Новини

Вінниця отримала гуманітарну допомогу з Латвії

4 травня 2022, 13:59

Близько трьох тонн провізії з Латвії вчора, 4 травня, доставили на склад Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу у Вінниці.

Як ідеться на сайті Вінницької міської ради, вантаж планують розподілити між вимушеними переселенцями, які перебувають у Вінницькому регіоні. Серед продуктів першої необхідності - дитяча суміш, борошно, цукор, крупи, макарони тощо.

За словами представника Благодійного фонду Pan Fund Ярослава Скоромного, вже не вперше дружня Латвія надсилає сюди гуманітарні вантажі. Загалом, надійшло близько 15 тонн гуманітарної допомоги.

«До цього ми привозили тепловізори, автомобілі, радіостанції і багато чого іншого. На сторінці фонду можна відслідковувати всю поточну інформацію, а також робити заявки на необхідну допомогу. Ми нікому не відмовляємо, - зазначив Ярослав Скоромний. – По запиту ми шукаємо, де взяти ті чи інші речі, за необхідності купуємо за свій власний кошт, доставляємо на Вінниччину, а потім туди, де є необхідність за заявками громад або Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу відправляємо далі по Україні або в межах області, чи туди, де є набільша кількість переселенців або людей, які цього потребують».

Окрім Вінниці, волонтери надсилають гуманітарні вантажі в «гарячі зони» - у Бучу, Ірпінь, Миколаїв, Херсонську область та інші регіони, де люди потребують допомоги.

Читайте також:
Сергій Моргунов закликав вінничан не ігнорувати сигнал тривоги

Поділитися :