Новини

Вінниця повертається 5 жовтня до «помаранчевої зони»

2 жовтня 2020, 16:02

Вже з понеділка для вінницьких школярів зміниться графік навчання. 

Як повідомляють на сайті міської ради, відповідно до вчорашнього рішення Державної комісії ТЕБ та НС місто Вінниця віднесена до «помаранчевої» зони епідеміологічної небезпеки з 5 жовтня. У зв'язку з цим вирішили змінити форми навчання у школах міста.  

Учні 5-11 класів перейдуть на змішану (комбіновану) форму навчання згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог.  Школярі цих класів будуть поділені на підгрупи  і відвідуватимуть школи по черзі. Тобто, один тиждень навчатиметься одна підгрупа, наступний тиждень - інша  

Зауважимо, вінницькі лікарні завантажені на 90% хворими на коронавірус. Про це розповів «Місту над Бугом» директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. Він додав, що дійсно є об’єктивні причини, для повернення Вінниці до "помаранчевої зони" адже кількість хворих  у динаміці постійно збільшується:

"На сьогодні на дев'яносто відсотків, що перша, що третя, і сьогодні в нас приймає по графіку районна лікарня. Також вінничани лікуються у Вінницькій центральній районній лікарні, Барській, Тульчинській, Шаргородській, Гайсинській, Жмеренській, Калинівській. Двоє дітей перебуває в дитячій інфекційній  обласній лікарні. Амбулаторно вдома лікується вісімсот дев’яносто шість пацієнтів, під спостереженням сімейних лікарів, це підозра на ковід –  майже півтори тисячі осіб». -  повідомив Олександр Шиш        

Олександр Шиш також нагадав, що заклади охорони  здоров’я запрошують лікарів та медичних сестер, які мають бажання працювати у “ковідних” командах.

Охочі можуть звернутися у відділ кадрів лікарень №1 та №3.

Поділитися :