Новини

Вінниця приєднається до створення першого віртуального "Ланцюга Соборності"

13 січня 2021, 11:43

Його створять з фото учасників, які одна за одною розміщуватимуться на карті від Києва до Сімферополя.

Як інформують на фейсбук-сторінці події, до утворення ланцюга вінничани зможуть долучитись 21 січня. Він буде збудований з аватарок учасників, які одна за одною ставатимуть на карті від Києва до Сімферополя. Щоб приєднатися, необхідно авторизуватися на сайті “Ланцюг Соборності”, доступ до якого відкриється у день події.

"Покажи, що ніхто й ніколи не зможе розділити єдиний український народ, позбавити його честі та гідності. Відтепер для єдності немає обмежень і відстань не має значення. Значення має лише наша рішучість у прагненні бути разом - в одній соборній Україні", - закликають у дописі.

Організатори планують, що ланцюг 5 разів символічно перетне Дніпро: на мосту Патона, де традиційно будували живий ланцюг єдності кияни, біля Черкас, Кременчука, у Дніпрі та Запоріжжі.

Зауважимо, утворення віртуального ланцюга присвячений Дню Соборності України. Свято відзначають 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки 1919 року.

Поділитися :