Новини

Вінниця святкує День міста. ФОТОРЕПОРТАЖ

11 вересня 2021, 16:35

Завершиться святкування на площі Василя Стуса, де о 19:00 стартує концертна програма за участю зіркових гостей: гурту "GoА", Артема Пивоварова та гурту "Бумбокс".

Урочиста церемонія відкриття свята відбулась 11 вересня о 14:00 на Майдані Незалежності. Для вінничан виступав симфонічний оркестр Вінницької обласної філармонії ім. М. Леонтовича "Арката", чоловічий вокальний секстет "ManSound" та жіночий оркестр "Queens Orchestra".

Серед новинок свята – проєкт "Вінницькі натхненники". На Майдані Незалежності професійні актори в образі відомих історичних постатей спілкувались з вінничанами та гостями міста. Також тут були представлені тематичні просторові інсталяції, фотозони та виставки.

Біля водограю "Мушля" відбувся мистецький пленер "У колі друзів". Тут вінницькі художники та викладачі кафедри образотворчого мистецтва ВДПУ проведуть майстер-класи для дорослих та дітей.

Також на головній вулиці міста відбувся фестиваль спорту "Сила міст-9". Тут всіх охочі мали змогу познайомитись зі спортивними школами міста. Вихованці продемонстрували виступи з художньої гімнастики, спортивної акробатики та черлідингу, пройшла й товариська зустріч з тхеквондо.

У рамках проєкту "Територія "D" відбувся мистецький флешмоб "Додай Вінниці своїх барв", квест для школярів "PRO МІСТО", діяла креатив-зона "Вінницьке позашкілля". Діти та молодь мали змогу долучитись до проєктів "Youth Time", "Art Time" та "Kids Time".

На Майдані Небесної Сотні пройшов фестиваль народної творчості громади "Благословенні будьмо і єдині". Тут виступали провідні фольклорні колективи, діяли виставки декоративно-прикладного мистецтва, тематичні фотозони та майстер-класи.

Фото: Наталя Некипіла

Завершиться відзначення Дня народження Вінниці на площі Василя Стуса, де о 19:00 стартує концертна програма за участю зіркових гостей: гурту "GoА", Артема Пивоварова та гурту Бумбокс. Ведучі заходу – Ольга Цибульська та Володимир Такудіс.

Поділитися :