Новини

Вінниця в числі кращих міст для ведення бізнесу в Україні за версією видання Forbes Ukraine

8 вересня 2020, 11:17

Вінниця посіла друге місце у рейтингу кращих міст України для ведення бізнесу за версією  ділового видання Forbes Ukraine. Наше місто поступилось Івано-Франківську трьома балами.  

Як повідомляє Вінницька міська рада, автори дослідження оцінювали міста з населенням від 90 000 осіб за 10 параметрами. Лідер рейтингу набрав  720 балів. Тоді як на другому місці опинилася Вінниця із 717 балами. Також у трійці лідерів Львів із 708 балами. Загалом автори рейтингу оцінювали  38 українських міст.  Рейтинг опублікували у свіжому номері українській версії авторитетного ділового видання Forbes.

Водночас за результатами оцінювання авторів рейтингу Forbes Ukraine,  Вінниця значно випереджає Івано-Франківськ за критерієм “прозорість міської влади”, “транспортне сполучення” та “освіта”. Але поступається за такими показниками, як “купівельна спроможність”, “ділова активність” та “міграційна привабливість”. 

Як зазначив на своїй сторінці у Фейсбук вінницький міський голова Сергій Моргунов, "Forbes" взяв до уваги 10 критеріїв, серед них - прозорість міської влади, ділова активність, показники Doing Business, купівельна спроможність, транспортне сполучення, безпека, освіта, сприйняття міста його жителями, міграційна привабливість та екологічна ситуація. У Вінниці найкращі позиції в країні за легкістю ведення бізнесу. Також, відзначають автори рейтингу, вінничани більше задоволені якістю життя, аніж мешканці інших міст. Місто отримало високі оцінки й за прозорістю міської влади та рівнем освіти.

Важливо, що Вінниця регулярно потрапляє у ТОП різних рейтингів. Адже це орієнтир для потенційних інвесторів. Ми створюємо умови для, того , щоб бізнес у нашому місті міг комфортно працювати і створювати робочі місця. Заснували 3 індустріальних парки. Спростили систему, аби стимулювати підприємців відкривати свою справу. Коли у підсумку маємо нові заводи, інновації, робочі місця і надходження до бюджету - це і є конкретний результат співпраці з бізнесом. І безпосередньо впливає на розвиток громади, - написав Сергій Моргунов.

Поділитися :