Новини

Виявлені на Вінниччині порушення у день голосування не вплинули на результати виборів  

26 жовтня 2020, 16:08

Місцеві вибори у Вінниці та області вважають конкурентними та законними. Озвучені порушення були не суттєвими й не вплинули на результати голосування. 

На сайті громадянської мережі ОПОРА повідомили, що усі дільниці Вінницької області, де були присутні спостерігачі ОПОРИ, відкрилися вчасно. За словами координаторки Наталії Величко виборчі комісії у звичному режимі розпочали свою роботу і спостерігачі не зафіксували критичних проблем з відвідуваністю засідань та організацією процесу голосування в умовах протиепідемічних заходів.

«Проте вже на початок голосування ми зафіксували порушення. У Крижопільському районі спостерігача ОПОРИ не пустили на виборчу дільницю №050515, відтак він не зміг спостерігати за ранковим засіданням дільничної виборчої комісії», - розповіла Наталія Величко.

У день голосування на Вінниччині було зафіксовано низку порушень, але вони не мали масового характеру. Так, на кількох дільницях не було достатньої кількості стаціонарних скриньок. У Барському районі на одній із дільниць виборцю дозволили проголосувати без паспорта. У Хмільницькому районі на дільниці не вистачило бюлетенів для голосування, оскільки їх не надала дільничній комісії територіальна виборча комісія.

Також координаторка розповіла, що спостерігачі ОПОРИ зафіксували порушення і при процедурі передачі виборчої документації з дільничних виборчих комісій на територіальні.

«Спостерігачі ОПОРИ зафіксують факти переписування протоколів на міській ТВК у місті Вінниця. Так, було зафіксовано, що члени ДВК №051576 привезли для здачі не запаковану у секьюрпаки виборчу документацію та переписували протоколи. За словами спостерігача, членкиня комісії ДВК №050163 проставляла печатки на конвертах з виборчою документацією під час того, як розпаковували мішок з документацією. На відео чути як вона говорить, що взяла печатку з собою», - повідомила Наталія Величко.

 

Поділитися :