Новини

Вкрали, бо хотіли таку ж у квартирі: у Вінниці двоє вандалів поцупили скульптуру добермана

15 листопада 2023, 15:26

Зловмисників затримали. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомив телеканалу ВІТА власник кав'ярні, з якої і поцупили скульпутру, крадіжка по вулиці Стрілецькій сталась близько пів на другу ночі 14 листопада. Двоє порушників коменданської години, побачивши декоративну скульптуру біля місцевої кав'ярні, вирішили забрати її з собою та встановити в одного з чоловіків вдома як прикрасу. 

Заклад, біля якого стояв декоративний доберман, тримає вінницький волонтер, який нещодавно приїхав з Авдіївки, куди передавав допомогу Оборонцям. 

"Повернувшись сюди (ред. у Вінницю) був розчарований, що є така молодь, яка замість того, щоб займатися корисними справами, шкодить іншим", - каже власник кав'ярні Володимир Затайдух.

Дружина Володимира Аліна зауважила, що скульптура пса була місцевою пам'яткою, біля якої любила фотографуватись малеча. 

Від самої скульптури залишились лише уламки та пісок, яким і була наповнена статуя. Тож правопорушникам довелося тягнути досить важку конструкцію. 

"Доведеться ще й відновлювати даний виріб, адже вандали відламали шматок металу. До цього вона була в нас приварена. Було видно, що вони не просто взяли і втікли з нею, а по-вандальськи відломували", - додав власник закладу.

Володимир звернувся до поліції та надав усі записи з камер. За кілька годин одного зі злодіїв розшукали. У його квартирі й виявили вкрадену скульптуру. 

"Обом зловмисникам по 27 років. Один з них раніше судимий за наркозлочин. Наразі вирішується питання щодо поміщення їх до ізолятору тимчасового тримання. І за вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, санкція статті передбачає до 8 років позбавлення ув'язнення", - зазначає речниця ГУНП у Вінницькій області Заріна Маєвська.

 

Поділитися :