Новини

"Врятуй життя'' : вінницькі патрульні поповнили банк донорської крові на 4,5 літри

10 листопада 2020, 17:47

Поліцейські здавали кров у  рамках  всеукраїнської  акції «Врятуй життя'', щоб допомогти постраждалим в дорожньо-транспортних пригодах. 

Про це розповіла  в коментарі «Місту над Бугом» речниця обласного управління Патрульної поліції Тетяна Плахотнюк. За її словами, патрульні  поліцейські  часто стають донорами, коли постраждалі в ДТП потребують термінового переливання крові. Цього разу кров здавали десять  патрульних.

 «По всій Україні і зокрема у Вінниці триває тиждень безпеки дорожнього руху та його основна мета знизити рівень аварійності і ступінь тяжкості наслідків ДТП. Здали кров на станції переливання крові для тих хто постраждав у дорожньо-транспортних пригодах і будемо ще протягом тижня здавати, інші наші працівники з інших рот. Також, заплановано організувати різноманітні заходи, які будуть присвячені безпеці дітей на дорозі, а також будуть заняття з надання домедичної допомоги», повідомила Тетяна Плахотнюк.

Тиждень безпеки дорожнього руху стартував  в Україні в понеділок, 9 листопада і триватиме до 15 листопада.  В усіх областях  відбуваються   різні  акції  для того, щоб  привернути увагу громадян  до такої  важливої проблематики, як безпечна поведінка  кожного учасника дорожнього руху. 

Для довідки,  лише у 2019 році,  в ДТП загинули 3,5  тисячі українців,  37 тисяч людей – травмувалися.

«Якщо говорити про аварійність, загалом, то від початку року станом на сьогодні, на території нашого обслуговування трапилося тисяча чотириста сімдесят ДТП, з яких сто п’ятдесят дев’ять з потерпілими. У цих автопригодах двісті десять людей травмовано і двадцять дев’ять загинуло. Зважаючи на те, що статистика аварійності настільки невтішна - ми звертаємося вкотре до всіх учасників дорожнього руху з проханнями бути свідомими і завжди дотримуватись ПДР», - наголосила Тетяна Плахотнюк.

Фото - патрульної поліції Вінницької області 

Поділитися :