Новини

Як курсує міський транспорт Вінниці в умовах економії електроенергії, розповів директор ВТК

2 грудня 2022, 15:50

Враховуючи важку ситуацію в електроенергетиці, прийняли рішення скоротити випуск муніципального електротранспорту. Водночас у разі потреби, у місті готові додати маршрутки, а частину автобусів переформувати на основні маршрути.

Громадський транспорт Вінниці, за винятком трамваїв, курсує за графіком робочого дня, а в суботу та неділю – за графіком вихідного. З актуальним розкладом руху тролейбусів  та муніципальних автобусів,  можна ознайомитися  на зупинках громадського транспорту.  Про це в ефірі Міста над Бугом розповів директор "Вінницької транспортної компанії" Олександр Нечаєв. Усі трамваї,  крім тих,  які курсують по 4-му маршруту «Барське шосе - Муніципальний ринок», наразі зняли з випуску через його велику енергозатратність. Таке рішення пов'язане з необхідністю обмежити споживання електроенергії. Тож вінничан просять поставитися до цього з розумінням,  а також завчасно планувати свій маршрут руху, обираючи для цього інші види транспорту – автобус, тролейбус чи маршрутку. 

"Враховуючи дійсно важку ситуацію в електроенергетиці, прийняли рішення скоротити випуск транспорту. Взагалі, протягом листопада коригування було 4 рази. На сьогодні, курсує трамвай №4 та тролейбуси по всіх маршрутах міста- це 110 тролейбусів. Окрім маршрута №8 "Вишенька-Меморіал Визволення". 65 одиниць автобусів розподілені по своїх маршрутах. Міська влада готова додати додаткові маршрутки і частину автобусів переформувати на основні маршрути в разі потреби" ,- розповів директор ВТК.

Трамваї та тролейбуси курсують у Вінниці з 5:30 до 23 години, у разі відсутності напруги вони зупиняються. Передбачити короткотривалі зупинки електротранспорту неможливо - наголосив директор Вінницької транспортної компанії. Тож він закликав містян у цей період користуватися муніципальними автобусами та маршрутними таксі. 

"Відключення від енергопостачання відбувається за командою диспетчерів УКРЕНЕРГО. Вінницяобленерго не відключає конкретного споживача, а відключають лінію-фідер, на якому можуть бути багато споживачів. Просимо поставитись з розумінням до сьогоднішньої надскладної ситуації. Це виклик нестандартний, це війоа і на жаль ми змушені працювати в такому режимі. Ми постійно контактуємо з енергетиками. І тільки нам дають дозвіл на відновлення роботи, ми відповідно відновлюємо рух в звичайному режимі", - каже Олександр  Нечаєв.

Через можливі  перебої  з енергоживленням  та доступом до мобільних мереж передачі даних, Вінницька транспортна компанія просить громадян користуватися Муніципальною картою вінничанина для оплати проїзду. Валідатори працюють автономно. Неперсоніфіковані картки можна придбати у вінницьких кіосках «Преса», на зупинках громадського транспорту. Муніципальна карта вінничанина надає можливість здійснювати безкоштовні пересадки на всі види муніципального транспорту впродовж 30 хвилин з моменту оплати проїзду.

Поділитися :