Новини

Як працюють медичні заклади Ладижина

1 грудня 2022, 09:18

У місті триває ліквідація наслідків надзвичайної ситуації воєнного характеру.

Як повідомляють в обласному департаменті охорони здоров'я, наразі тимчасово призупинена планова госпіталізація пацієнтів до Ладижинської міської лікарні.

З паперовими направленнями від лікарів пацієнти можуть звернутись до будь-якого медичного закладу області, в якому є той вид медичних послуг, який їм потрібен. 

Усі пацієнти, що потребуватимуть ургентного екстреного лікування, будуть спрямовуватись за маршрутом екстреної медичної служби до Гайсинської ЦРЛ та обласних лікарень. 

"У приймальному відділенні Ладижинської міської лікарні можуть надати невідкладну та екстрену допомогу, а також, в разі потреби, проконсультувати амбулаторно. Тут цілодобово знаходяться на чергуванні лікарі. Також  біля приймального відділення лікарні 24/7 чергують бригади швидкої медичної допомоги", - кажуть у департаменті. 

Ладижинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги працює. На його базі функціонує пункт невідкладної допомоги. Тут чергують лікарі та медсестри, проводиться амбулаторний прийом. Сімейні лікарі ЦПМСД робитимуть подвірний обхід своїх пацієнтів. 

У Ладижинській лікарні та ЦПМСД створено запас медикаментів для надання екстреної медичної допомоги. У разі потреби, він буде поповнений з обласного медичного гуманітарного складу. 

Нагадаємо, після ракетних ударів 23 листопада зупинилась Ладижинська ТЕС. Це було єдине підприємство, яке надавало тепло в Ладижин. Через це 18 тисяч жителів Вінниччини залишаються без опалення.

Поділитися :