Новини

Як вінничани святкуватимуть Івана Купала: перелік культурно-мистецьких заходів

5 липня 2022, 12:53

Департамент культури міської ради та відділ молодіжної політики запрошують вінничан і гостей міста відвідати тематичні заходи, які відбудуться у різних куточках Вінниці 6 та 7 липня.

Як йдеться на сайті міської ради, Івана Купала – одне з найпопулярніших народних свят, історія якого бере початок у давні, дохристиянські часи. Департамент культури міської ради спільно із відділом молодіжної політики, молодіжною радою та закладами культури Вінницької міської територіальної громади підготували текматичні заходи, які відбудуться  6 та 7 липня. Інтерактиви, квести, майстер-класи, святково-обрядові дійства – ці та інші заходи розраховані як на дорослих, так і дітей. Наголошують організатори. 

«6 липня о 15:00 на всіх охочих чекає інтерактивна програма для дітей та батьків «Купальський пікнік» в межах проєкту «Мистецьке літо». Організатор – ЗК «Вінницька міська централізована клубна система». Місце проведення – с. Вінницькі Хутори.

Окрім того, 6 липня о 16:00 з нагоди свята Івана Купала відділ молодіжної політики міської ради спільно з молодіжною радою готують святково-обрядові дійства. Розвагу для молоді проведуть на Вишенському озері.  У цей день відбудеться плетіння віночків, також хлопці та дівчата прив'язуватимуть стрічки та водитимуть хороводи навколо Марени. Окрім того, наприкінці вечора оберуть Містера та Міс Купала. Для цього учасники змагатимуться у різних конкурсах. Наприклад, хлопцям для перемоги доведеться демонструвати, зокрема, власну силу та кмітливість. А ще проведемо лотерею, переможця якої дізнаємося ввечері», – розповіла начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

                                                              

Наступного дня, 7 липняо 15:00 відбудеться квест-гра «У пошуках чарівного цвіту». Організовує захід ЗК «Вінницька міська централізована клубна система». Місце проведення – мкр-н Сабарів.

Цього ж дня о 16:00 розпочнеться майстер-клас «Ой, Купало-Купалочко, дамо тобі по віночку» – бібліотека-філія №7.

А о 17:00 відбудеться майстер-клас та урок народознавства «Пливуть віночки над водою» – бібліотека-філія №6.

Також о 17:00 розпочнеться театралізоване дійство «Сьогодні Івана, а завтра Купайла» в межах проєкту «Мистецьке літо». Організатор – ЗК «Вінницька централізована клубна система». Місце проведення – с. Великі Крушлинці.

Поділитися :