Новини

З 1 липня вартість проїзду у вінницьких автобусах становитиме 12 грн

23 червня 2022, 15:54

Ціна залишилась соціально орієнтованою, оскільки вона значно менша за економічно обґрунтований рівень.

Як ідеться на сайті міської ради, водночас вартість електронних квитків тривалого користування залишається без змін – 8 грн.

Чинний тариф на перевезення пасажирів в муніципальних автобусах був затверджені майже рік тому та становив 8 грн. Навіть на той час тариф був соціально орієнтованим і майже вдвічі меншим за економічно обґрунтований, який становив 18 грн.


Більше новин – у нашому ТГ-каналі: https://t.me/mnb_vinn


Широкомасштабний наступ військ російської федерації спричинив стрімке зростання цін на паливно-мастильні матеріали. Як наслідок – в різних містах України оптимізують вартість проїзду в громадському транспорті.

Минулого тижня за зверненням перевізників у Вінниці відкорегували тарифи на проїзд у маршрутках. КП «Вінницька транспортна компанія» також звернулась щодо перегляду паливної складової у діючому тарифі на перевезення пасажирів муніципальними автобусами.

«У Методиці розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту йдеться, що ціна проїзду переглядається в разі зміни вартості палива більш ніж на 10%. Вартість бензину А-92 зросла на 107 %, А-95 – на 153 %, дизпалива – на 148 %, ціна газу зросла на 156 %. Враховуючи зазначені обставини, підприємство здійснило розрахунки щодо перегляду паливної складової у діючому тарифі на перевезення пасажирів в автобусах. З урахуванням нової ціни на паливно-мастильні матеріали розмір соціально орієнтованого тарифу на перевезення пасажирів склав мінімум 12 грн на одну поїздку», – каже Генеральний директор КП «ВТК» Михайло Луценко.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :