Новини

З 1 жовтня в медичних закладах Вінниччини лікарі виписуватимуть тільки електронні лікарняні

23 вересня 2021, 13:53

Наразі працюють з "Е-лікарняними" Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги та вінницькі Центри первинної медико-санітарної допомоги №2 та 3.

Як інформують на фейсбук-сторінці Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА, електронні лікарняні створюватимуть на основі медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

За словами директорки департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Ольги Задорожної, посилити роботу у цьому напрямку варто "Козятинському міському центру первинної медико-санітарної допомоги Козятинської міської ради", "Вапнярському МЦПМСД" та "Війтівецькому ЦПМСД".

"Слід зауважити, що механізм призначення нарахування та виплати допомог по тимчасовій непрацездатності не змінився. Для отримання фінансування на оформлення електронних листів непрацездатності страхувальник повинен подати до відділення фонду за місцем реєстрації окрему заяву-розрахунок, до якої включені лише електронні листки непрацездатності", – повідомила Ірина Палій, начальниця відділу страхових виплат та матеріального забезпечення, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Вінницькій області.

Фото: Фейсбук/Департамент охорони здоров’я Вінницької ОДА

Поділитися :