Новини

З 18 жовтня на Вінниччині контролюватимуть дотримання карантинних обмежень

13 жовтня 2021, 18:49

Перевірятимуть, зокрема, наявність ковід-сертифікатів у працівників шкіл та дитячих садочків.

Працівники управління Держпродспоживслужби та поліції моніторитимуть салони краси, заклади громадського харчування, офісні приміщення, школи та дитячі садки. Крім маскового режиму та протиепідемічних вимог, мобільні бригади перевірятимуть наявність ковід-сертифікатів у працівників.

Як розповів на брифінгу заступник начальник головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан, поліція має спеціальне обладнання, щоб зчитувати інформацію з QR-кодів внутрішніх та зовнішніх сертифікатів про вакцинацію. Так перевіряють, чи документ не підроблений.

"Це не означає, що ми самі по собі не можем здійснювати моніторингові чи профілактичні заходи. Але в нас будуть працювати такі групи, які будуть створені нашими установами. Всі речі, які стосуються попереджень, прохань, припиняються. Я наголошую на цьому, тому що стоїть завдання вживати адекватних заходів адміністративного впливу на тих суб'єктів господарювання і громадян, хто злісно ухиляється від виконання тимчасових рекомендацій, тобто від виконання протиепідемічних заходів. Мета цього всього – щоб наша область не перейшла в "помаранчеву", а потім і в "червону" зону. Ще раз наголошую, що ніхто нікого просити не буде: швидкі їздять все більше і більше", – наголосив Олександр Сорочан.

За 9 місяців року фахівці управління Держпродспоживслужби Вінниччини провели 62 тисячі обстежень та склали 3 з половиною тисячі адмінпротоколів на порушників карантинних обмежень.

Поділитися :