Новини

З 8 лютого у Вінниці стартує конкурс "Бюджет шкільних проєктів - 2021"

5 лютого 2021, 10:51

Цьогоріч бюджет конкурсу зріс до двох з половиною мільйонів гривень.

Як розповіла в коментарі радіо "Місто над Бугом" Оксана Яценко, директорка департаменту освіти Вінницької міської ради, відтепер у конкурсі можуть брати участь й учні закладів приєднаних територій, у зв’язку з чим збільшили бюджет конкурсу. Якщо у 2019 р . бюджет був 1 млн грн, то цього року,  за ініціативи міського голови Сергія Моргунова, призовий фонд збільшили до 2,5 мільйонів гривень. 

"Приємно відзначити, що бюджет конкурсу росте. Якщо в 19 році він становив мільйон гривень, у 20 це було вже 2 мільйони, то цього року на реалізацію дитячих мрій ми отримали 2,5 мільйони. Дуже радіємо цьому, тому що розуміємо і сподіваємось, що проектів-переможців буде більше, і більше дітей зможуть втілити свої задуми, покращити освітнє середовище своїх закладів і зробити життя в них кращим, приємнішим, змістовнішим і яскравішим", - розповіла Оксана Яценко.

Участь у конкурсі можуть взяти учні 5-11 класів. Вони мають розробити проєкти відповідно до обраної тематики та подати їх на розгляд шкільній координаційній раді до 22 лютого. Після розгляду проєкту шкільною координаційною радою організовують інформаційну кампанію серед учнівської громадськості, в рамках якої роз’яснюють мету, актуальність та зміст ідеї проєкту. Вона має тривати 10 днів, а саме з 1 по 10 березня.  Після чого до 18 березня відбудеться шкільний етап голосування. У кожній школи визначається один проєкт-переможець, який буде подано на міський етап конкурсу

"Цього року оновлене положення про проведення "Бюджету шкільних проєктів". Дати проведення - це лютий-березень. І для проведення шкільного етапу конкурсу створюється шкільна координаційна рада - це тимчасово діючий консультативно-дорадчий орган, якого не було попередньо, тобто ми удосконалюємось", - зауважила Оксана Яценко.

Окрім того, за словами Оксани Яценко,  цього року на шкільному етапі у закладах освіти за проєкти можна буде проголосувати онлайн. Школярів  ознайомлять з Порядком проведення електронного голосування на онлайн-платформі E-DEM у рамках партнерства зі швейцарсько-українською програмою EGAP, яку виконує Фонд Східна Європа

"Голосування буде здійснено електронне - у співпраці швейцарсько-українською програмою, яку виконує фонд "Східна Європа". Тобто ми будемо бачити всі голоси, активність дітей. Буде вибиратися 1 проєкт, малий або великий, і він пройде на міський конкурс, який буде проводитися в другій половині квітня-травня. Дуже сподіваємось, що це вже буде офлайн", - додала Оксана Яценко.

Поділитися :