Новини

З початку року на 28 вінницьких висотках відремонтувати покрівлі

11 жовтня 2021, 13:36

Роботи виконують за програмою співфінансування: 70% витрат покриває міський бюджет, решту коштів докладають мешканці.

Як розповів директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман, ще на 12 будинках роботи тривають. Їх планують завершити до настання холодів. Також цьогоріч у різних районах Вінниці відремонтували 15 прибудинкових територій. Зокрема навколо будинків облаштували тротуари та бордюри з пониженням та розширили проїжджу частину. У співфінансуванні з власниками будинків пропонують облаштувати місця для паркування.

"Саме в комплексі з капітальним ремонтом прибудинкових територій пропонуєм співвласникам облаштувати паркомісця, долучитись до співфінансування. Тобто саме на парковки співвласники фінансують 30%, решту 70% фінансує міський бюджет. І ми комплексно підходимо до питання: облаштовуються парковки, тротуари. Тобто ми говоримо про зворотний зв'язок, який має нам допомогти реалізувати саме їхню ідею: людям там жити і користуватись цим двором", – розповів Роман Фурман.

У міській раді зазначили, що, за результатами щорічного всеукраїнського муніципального опитування, яке цьогоріч проводив Міжнародний республіканський інститут, Вінниця – лідер серед українських міст з облаштування дворів та прибудинкових територій багатоповерхівок.

Поділитися :