Новини

З початку року у Вінниці відремонтували 22 ліфти

16 листопада 2020, 12:12

Також у ліфтах встановили пристрої, через які мешканці багатоповерхівок у випадку зупинки підйомника зможуть зв’язатися з черговим диспетчером. 

Як повідомив радіо "Місто над Бугом" начальник комунального підприємства «Вінницяміськліфт» Анатолій Уздемір, у Вінниці триває капітальний ремонт ліфтів. Він проводиться на умовах співфінансування з мешканцями. Оновлюються механізми, які відпрацювали повний термін експлуатації (а це 25 років) і потребують капітального, а не поточного, ремонту. Цього року відремонтували 22 підйомники.

"Починаючи з 2019 року у нашому місті інтенсивно виконується програма створення ОСББ. По моїм даним, на сьогодні у місті більше 150 ОСББ, це будинки, в яких є ліфтове обладнання. За допомогою міської ради, співфінансування ОСББ в цьому році проведена певна робота, відремонтовано капітальним ремонтом більше 20 ліфтів, тобто продовжено термін їхньої експлуатації на 8 років. Попередній рік, 2019, був досить плідним: ми зробили більше 50 ліфтів капітальним ремонтом, повністю поміняли 10 ліфтів. Тобто робота як з боку міста, так і з боку Департаменту житлового господарства ведеться постійно", - розповів Анатолій Уздемір.

На фейсбук-сторінці Вінницької міської ради інформували, що також у ліфтах встановлюють спеціальні пристрої, через які мешканці багатоповерхівок у випадку зупинки підйомника зможуть зв’язатися з черговим диспетчером. Система працюватиме навіть за відсутності електроенергії в будинку. Цей пристрій здешевлює вартість обслуговування ліфта як для підприємства, так і для мешканців.

Наразі триває ремонт ліфтів у 3 будинках міста: у 2 під’їзді по вул. Литвиненко-Вольгемут, 48 , у 3 та 4 під’їздах будинку по вул. Пирогова, 117а. Всього у житловому фонді міста є понад 920 ліфтів, які обслуговує підприємство «Вінницяміськліфт». Загальна кількість підйомників перевищує півтори тисячі. Окрім «Вінницяміськліфт», ліфти утримують ще приватні підприємства. Повна вартість ліфтового обладнання становить близько 850 тисяч гривень.

 

Поділитися :