Новини

"За чисте довкілля": у Вінниці прибрали близько 30 ділянок приватного сектора

27 березня 2023, 13:28

Толока «За чисте довкілля» – триває. Її головна мета – поліпшення екологічного стану та естетичного вигляду територій.

Як повідомляють у міській раді, днями в межах акції «Студентська молодь Вінниці – за чисте довкілля», разом із мешканцями мікрорайону до роботи дружно взялися курсанти Вінницького Вищого професійного училища ЛДУ БЖД. Наводили лад на вулиці Генерала Арабея.

За кілька годин зібрати більше сотні мішків із непотребом.

«Чого лишень не доносять до смітників наші мешканці. Різноманіття неприємно вражає, – каже одна із учасниць акції. – Мабуть, після сьогоднішнього прибирання багато, хто із молоді замислиться наскільки важливою є екологічна культура і розпочне її виховувати у собі».

А студенти Вінницького коледжу мистецтв ім. М. Леонтовича своєю чергою долучилися до прибирання прибережно-захисної смуги р. Південний Буг, де спільно із молоддю, наводила лад, зокрема, депутатка міської ради Антоніна Іващук.

Серед рекордсменів за кількістю учасників були також весняні толоки у мікрорайоні Сабарів на вулиці Юрія Левади та у мікрорайоні Олійножирового комбінату. Прикладом, в останній взяла участь депутатка міської ради Алла Власюк та близько 50 небайдужих мешканців. У результаті, улюблені зони відпочинку на вулицях С. Олійничука та В. Семенця набули привабливішого вигляду.

Усе зібране сміття було вивезено силами працівників КУП «ЕкоВін».

«Нагадаємо, квартальні комітети розгорнули активну роботу з благоустрою вже на початку березня. Наразі вдалося прибрати вже понад 30 % від запланованих площ. Вони різнилися як за розміром, так і рівнем засміченості. Втім, результат усюди єдиний – порядок у нашому спільному домі. Тож, робота триває. Приєднуйтесь!» – наголосила Наталія Панчук.

Поділитися :