Новини

За два місяці у Вінниці створили шість нових ОСББ

30 червня 2022, 11:18

Об'єднання зареєстрували як у старих будівлях, так і в новобудовах. 

Як інформують на сайті міської ради, такі об’єднання зареєстрували за адресами: вул. Генерала Гандзюка, 17, вул. Пирогова, 113, 115, вул. Келецька, 92, вул. Миколаївська, 33 та проїзд Станіславського, 10.

З початком військового стану реєстрація ОСББ була заборонена на державному рівні. З травня люди знову отримали можливість створювати такі об’єднання.

"Така форма управління багатоквартирним будинком як ОСББ дозволяє оперативно замінювати пошкоджені елементи, здійснювати ремонт у порядку пріоритетності, визначеної самими мешканцями. Власники мають змогу самостійно контролювати розподіл і використання коштів на послугу з управління багатоквартирним будинком та прибудинковою територією, адже голова правління систематично звітує перед співвласниками", - каже начальник відділу по розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Ігор Іванов.

Нагадаємо, що на сьогодні у Вінниці вже створено 800 ОСББ у 864 багатоквартирних будинках, що складає 43% від багатоквартирного житлового фонду нашого міста.

Якщо у вінничан є бажання зареєструвати ОСББ, або ж дізнатись про переваги, порядок створення, нюанси фінансово-господарської діяльності ОСББ (зокрема юридичні), потрібно звернутись до «Ресурсного центру підтримки ОСББ міста Вінниця» за адресою: вул. Келецька, 65 (ІІ поверх) або за телефоном: +380674303226.

Поділитися :