Новини

Захист України до останнього подиху: впродовж тижня стало відомо про загибель сімнадцяти військових з Вінниччини 

24 березня 2023, 10:57

Втрати Вінниччини: впродовж останнього тижня стало відомо про загибель сімнадцяти військових Ігоря Олімова, Андрія Коваля, Віталія Олійника, Олександра Григорчука, Ігоря Гаврилюка, Василя Шевчука, Олександра Максимчука, Сергія Макарова, Сергія Ковалишина, Петра Самборського, Дмитра Тупицю, Вячеслава Карплюка, Дмитра Губрія, Олександра Троценко, Дмитра  Хуторного, Павла Максимова, Олександра Малая.

Гніванська громада повідомила про загибель Ігоря Олімова. 21 березня під час виконання бойового завдання внаслідок артилерійського обстрілу касетними боєприпасами в районі міста Часів Яр, що на Донеччині, Ігор  отримав поранення несумісні із життям.

Ладижинська громада повідомляє, що 12 березня мужньо захищаючи  Батьківщину від російських агресорів загинув військовослужбовець ЗСУ Андрій Коваль. 25 березня о 10.00 годині на центральній площі міста розпочнеться траурний мітинг та прощання з  Героєм.

Назавжди повертається додому житель села Ольгопіль, воїн полку «Азов» - Віталій Олійник, який загинув від прямого влучання рашистської авіабомби 25 березня 2022 року, під час захисту Маріуполя.

На фронті загинув вінничанин Олександр Григорчук. Прощатиметься громада з Героєм 25.03. Вінничан просять створити живий коридор о 9.00 по вулиці Ватутіна, від Немирівського шосе. Поховають Олександра об 11.30 поховання на кладовищі по вулиці Набережна.

Тульчинська громада повідомляє про загибель Ігоря Гаврилюка, 17 серпня 1990 року народження. Він житель села Горишківка Томашпільської громади. 17 грудня 2022 року при виконанні бойового завдання в населеному пункті Білогорівка Луганської області, солдат Ігор  потрапив під ворожий артилерійський обстріл, в результаті отриманих травм загинув.

Тульчинська громада повідомляє про загибель Василя Шевчука, 16 листопада 1987 року народження, жителя смт. Шпиків. Солдат Василь Шевчук був помічником гранатометника 3 відділення 1 взводу оперативного призначення (на бронетранспортерах) 2 батальйону оперативного призначення. Під час виконання бойового завдання, 15 березня 2023 року, в результаті артилерійського обстрілу позицій противником в районі населеного пункту Спірне Донецької області Герой загинув.

18 березня на щиті повернувся захисник України Олександр Максимчук, який 15 березня загинув смертю хоробрих у боях за Україну.  Поховали Героя на центральному кладовищі у Калинівці. 



 

Бершадська громада повідомляє, що 23 березня відбулось прощання з загиблим Героєм Сергієм Макаровим. Він після отримання бойових травм до останнього боровся за життя, але серце військового зупинилося 21 березня 2023 року. 23 березня було оголошено День жалоби на території Бершадської громади

24 березня Бершадська громада зустріла "на щиті" Петра Самборського, жителя села Устя. Прощатимуться з ним 25 березня о 10:00 год у рідному домі в селі Устя по вулиці Набережна, буд. 25

Ще одна втрата у Бершадській громаді. 25 березня "на щиті" зустрінуть Дмитра Тупицю. Прощання з Дмитром відбудеться 26 березня о 10:30 у рідному домі за адресою: село Лісниче, вул. Набережна, буд. 93. 26 березня у зв'язку з похованням  захисника, оголошено День жалоби на території Бершадської громади. 

12 березня 2023 року, захищаючи Україну, її незалежність, суверенітет та територіальну цілісність, на Луганщині загинув житель села Оленівка, гранатометник парашутно-десантного батальйону - Вячеслав Карплюк, 11.05.1988 року народження.

Захищаючи Україну, 18 березня загинув Дмитро Губрій – мешканець села Шолудьки Немирівської громади. Поховали Героя 22 березня в рідному селі.

Ямпільська громада повідомляє про те, що у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону через поліорганну недостатність 20 березня помер Олександр Троценко. Захисник був мешканцем села Северинівка.

Козятинська громада повідомляє про загибель внаслідок снайперського обстрілу 20 березня Дмитра  Хуторного.

Могилів-Подільська громада 19 березня прощалась з воїном ЗСУ Олександром Малаєм, який загинув 15 березня 2023 року, боронячи державний суверенітет та територіальну цілісність України.

 

14 березня під Бахмутом загинув випусник хімічного факультету (2007 року) ДонНУ імені Василя Стуса Павло Максимов. Відомо, що з перших днів повномасштабної війни чоловік боронив Україну, а два останні тижні перебував на передовій у самому пеклі для захисту України.

На Донеччині 18 березня в результаті вогневого зіткнення з противником отримав поранення та під час проведення евакуаційних загинув Сергій Ковалишин. Чоловік був мешканцем села Баланівка Бершадської громади.

Висловлюємо співчуття рідним загиблих Героїв і вічну шану полеглим за Україну. 

Поділитися :