Новини

"Закрутка по-Вінницьки": у Вінниці провели благодійний веломарафон

20 вересня 2023, 10:46

Зібрані на заході кошти підуть на допомогу нашим військовослужбовцям.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 17 вересня у Вінниці відбувся дев’ятий благодійний веломарафон "Закрутка по-Вінницьки". У ньому взяли участь понад 100 учасників з різних міст України.

Марафон проходив у форматі парної гонки, у якій змагалось 54 команди у 8 категоріях на маршруті довжиною у 52 кілометри.

Загалом на заході вдалось зібрати понад 70 тисяч гривень. За ці кошти планують придбати 126 турнікетів «Sich» для наших військовослужбовців, які наразі захищають свободу та територіальну цілісність України.

Веломарафон проходив у межах Європейського тижня мобільності, який, зокрема, має на меті популяризувати альтернативні, більш екологічні, способи пересування.

"Ми продовжуємо сприяти та підтримувати розвиток альтернативних способів пересування містом. Цей захід мав на меті популяризувати велоспорт серед населення нашої громади та зібрати кошти на допомогу нашим військовослужбовцям, які сьогодні на фронті боронять нашу свободу", – додав директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :