Новини

Зброю та набої вилучили поліцейські у мешканця Гайсинського району

30 травня 2022, 15:36

У підвалі 72–річного уродженця російської федерації слідчі виявили зброю та набої без документів. 

На сторінці Нацполіції Вінницької області у Фейсбук повідомляється, що після обшуку в підвалі будинку жителя Ладижинської територіальної громади, поліцейські виявили мисливський нарізний карабін та 14 набоїв армійського зразка калібру 7.62 х 39 мм.

З’ясувалось, що чоловік являється уродженцем російської федерації та на законних підставах перебуває на території держави згідно з посвідкою на постійне місце проживання. Зі слів правопорушника, заборонені предмети належать його сину. Дозвільних документів та умов для зберігання зброї чоловік не мав, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що вилучене направлено на експертизу. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Також працівники поліції склали на правопорушника адміністративні матеріали за ст. 191 КУпАП (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї та бойових припасів).

У поліції також нагадали, що за незаконне придбання, носіння і зберігання вогнепальної та холодної зброї, її застосування передбачено кримінальну відповідальність.

Навіть у час війни зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідних документів. У разі виявлення заборонених предметів повідомляйте на лінію 102, - йдеться у зверненні. 

Поділитися :