3. Кава з сиром
Лапландський сир за шведською традицією вмочують в каву або ж змішують з нею. Цей вид сиру, відомий як Leipajuusto, можна спробувати у Фінляндії і на півночі Швеції. Його готують з молока корів, кіз чи оленів.

2. Кава з морською сіллю
Кухарі в елітній кав’ярні Тайваню, подають каву з морською сіллю, яка стала найпродаванішим напоєм після дебюту в грудні 2008 року.
За словами представника кав’ярні, тайванська звичка посипати такі фрукти як ананас і кавун сіллю, для того, щоб зробити їх солодше, переконала компанію спробувати зробити те ж саме з кави.

1. Яєчна кава 
В’єтнамська яєчна кава подається у всіх кафе столиці В’єтнаму, Ханой.
Яєчний жовток збивається зі згущеним молоком до тягучої кремоподібної маси. Потім поверх цієї суміші заливається чорна в’єтнамська кава, яка опускається на дно чашки. Люди, які спробували цей напій порівнюють його із ніжним заварним кремом, що смакує як кава.