Соціальний ресторан "Коцюбинський 220", що поєднає у собі подільську кухню та соціальні проєкти може з’явитися цього року у нашому місті. У ньому зможуть працювати люди з інвалідністю, а 80% відсотків з прибутку закладу будуть йти на соціальні грантові проєкти.
Про це в ефірі програми "Час змін" повідомила вінницька гастро-блогерка Олена Павлова, яка є однією з ініціаторів появи нового ресторану. Число "220" в назві — це кількість людей, які вкладуть кошти у створення ресторану. Вони будуть займатись розподілом коштів на соціальні проєкти. Незалежно від кількості вкладених коштів, одна людина матиме лише один голос. Почнуть збирати кошти вже 10 січня.
За словами Олени Павлової, за основу візьмуть сегмент міщанської кухні кінця 19-го початку 20 століття, тобто Вінниці епохи Коцюбинського. Страви подільської кухні готуватимуть декілька шефів, а особливістю закладу буде відсутність шеф-кухаря. Організаційними питаннями буде займатись компанія-управитель, а ГО "Гармонія" допомагатиме шукати персонал.
Тут влаштовуватимуть тижні авторських меню за мотивами творів Михайла Коцюбинського. Холодець з раками, пиріг з грушами, зарванецький борщ, куліш, вареники й галушки — все це готуватимуть у "Коцюбинський 220".
Нагадаємо, що формат «соціального» ресторану вперше з’явився в Івано-Франківську. Автори соціальної ініціативи "Тепле місто" відкрили там заклад "Urban Space 100". Невдовзі схожий ресторан під назвою "Urban Space 500" відкрився в центрі Києва.