Новини

5 та 6 червня на Території SUN у Вінниці відбудеться "Вікенд мандрівників" 

28 травня 2021, 16:44

Для зручності 5 червня до Території SUN курсуватиме додатковий автобус за маршрутом Вишенька – Будинок відпочинку.

Захід організовує Департамент маркетингу міста і туризму міської ради. Як розповів директор департаменту Олександр Вешелені, у перший день мандрівник Руслан Виноградов поділиться досвідом карантинного паломництва Україною. Знавець подорожей і зеленого туризму Сергій Толстіхін розкаже про велосипедні мандрівки трьома десятками країн світу. У другий день Вікенду охочі зможуть пройти частину майбутнього Подільського шляху святого Якова. Це міжнародний культурний маршрут, який бере свій початок від паломницької дороги до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела. Проєкт Camino Podolico сполучить 10 громад від Вінниці до Кам’янця-Подільського історичною дорогою через місто Бар.

"Маємо можливість під відкритим небом проводити безпечні заходи і збирати тих, хто найбільше любить активний відпочинок на лоні природи. Цьогорічний "Вікенд мандрівників" присвятили безмоторним видам туризму, зокрема пішохідному туризму. Ми запросили багатьох мандрівників, які проходили і в Україні, і в Іспанії та Португалії так звані "культурні маршрути", зокрема Шляхи святого Якова. Тому серед мандрівників у нас будуть Максим Безпалов, автор книжок про подорожі, блогери Сергій Нагорний, проект "Хащі", ‒ розповів Олександр Вешелені.

На Території SUN (вул. Маяковського, 243, зупинка "Будинок відпочинку") розгорнеться наметове містечко. Охочі зможуть розмістити намети з 17 години п’ятниці, 4 червня. Їх також можна буде взяти в оренду. Для зручності 5 червня до Території SUN курсуватиме додатковий автобус за маршрутом Вишенька – Будинок відпочинку. Окрім спеціального трансферу до Будинку відпочинку курсують рейсові автобуси № 14 і 30.

Поділитися :