Новини

Були вірними Батьківщині до останнього: за минулий тиждень стало відомо про загибель 18-ох захисників з Вінниччини

15 січня 2024, 11:46

Протягом останнього тижня, з 8 по 14 січня, стало відомо про загибель вісімнадцятьох захисників з Вінниччини: Вадима Дячка, Ігоря Касіра, Дмитра Мотишена, Василя Пахольчака, Анатолія Паламарчука, Олега Бегаса, В’ячеслава Павловського, Євгенія Лушнікова, Ігоря Рижка, Михайла Маринича, Романа Завальнюка, Сергія Нагуляка, Юрія Лисака, Анатолія Яковенка, Олександра Максимишина, Валентина Співака, Олександра Олійника та Сергія Воронка.

Барська міська рада повідомила про загибель Вадима Дячка. Життя Захисника обірвалося 1 січня на Запоріжжі. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Ігоря Касіра. Воїн боронив Батьківщину з початку повномасштабного вторгнення. Став у стрій за власним покликом, бо мав величезний досвід бойових дій в АТО/ООС. На війні був добровольцем з 2015 року, загалом пройшов чотири ротації на передову.

У 2022 році його фронтовою родиною стала 14-та Штурмова бригада Національної гвардії України «Червона калина». З побратимами брав участь в обороні Бахмута, розмінуванні Бородянки та Бучі, боях на Донецькому та Запорізькому напрямках. Один із них – поблизу села Вербове став для бійця останнім. Життя воїна обірвалося 2 січня…

Шаргородська громада повідомила про загибель Дмитра Мотишена. Захисник поліг 5 січня на Донеччині, мужньо боронячи терени нашої Батьківщини. 

Тиврівська громада повідомила про загибель Василя Пахольчака. Життя Оборонця обірвалося 6 січня. Всього через тиждень Василю виповнилося б 40...

Липовецька міська рада повідомила про загибель Анатолія Паламарчука. У листопаді минулого року Захисник був мобілізований до лав ЗСУ. Воїн поліг 6 січня у бою поблизу н.п. Первомайськ Донецької області. 

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Олега Бегаса. 7 січня 2024 року поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області Захисник прийняв свій останній бій.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель В’ячеслава Павловського. Оборонець починав свій бойовий шлях ще у зоні проведення АТО. З початком повномасштабного вторгнення Герой знову став до лав ЗСУ. Окупант обірвав життя Захисника 7 січня поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області.

Липовецька міська рада повідомила про загибель Євгенія Лушнікова. Коли розпочалась повномасштабна війна, пішов без вагань добровольцем боронити Україну від ворога. В одному із боїв отримав важке поранення, лікувався в госпіталі. Коли одужав, побратими покликали до себе.Не роздумуючи, маючи групу інвалідності, пішов вдруге - захищати свій дім. Ніс службу у 46 окремій аеромобільній бригаді - військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Неодноразово був нагороджений почесними відзнаками, такими як: медалю "Честь. Слава. Держава", нагрудним знаком "За взірцевість у військовій службі", орденом "За мужність".  На жаль, життя молодого Воїна обірвав ворожий снаряд...

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Михайла Маринича та Романа Завальнюка

Роман Завальнюк з 2015 року ніс військову службу в зоні бойових дій, в населених пунктах Маріуполь та Мар’їнка. 1 березня 2022 року був знову призваний на військову службу та проходив її у батальйоні територіальної оборони. Брав участь у бойових діях в районі міста Бахмут. З того пекла Захиснику вдалося вийти двічі.  

Михайло Маринич у 2014 році став на захист нашої Батьківщини, звільнився перед повномасштабною війною. А 22 лютого 2022 року знову пішов у військкомат, звідки одразу - на передову в Миколаїв. Оговтавшись від поранення, відновлювався у госпіталі. Після лікування продовжив службу на Херсонському напрямку, де знов отримав поранення. Далі служив в Бахмуті, де після поранення та лікування – ротація. Бувши вдома, захворів і знову потрапив у госпіталь. Не дочекавшись звільнення, поїхав знову на передову.

Після звільнення почав лікування в Козятині, далі у Вінницькому госпіталі. Але, на жаль, пережите на лінії зіткнення, втрата побратимів, численні важкі поранення не пройшли безслідно

Липовецька міська рада повідомила про загибель Ігоря Рижка. Захисник на початок вторгнення росії перебував на заробітках у Польщі, проте одразу ж повернувся і став до лав ЗСУ. Перебуваючи вдома влітку в часі відпустки, одружився. Як і всі хлопці його віку, мріяв, будував плани. Війна стала на перешкоді їх здійснення. Вона забрала життя 25-річного воїна.

Голова Тростянецької селищної ради Людмила Червонецька повідомила про загибель Сергія Нагуляка. Оборонець з 2 березня 2023 року вважався безвісти зниклим поблизу населеного пункту Новобахмутівка Донецької області. Нещодавно ДНК-експертиза підтвердила загибель мужнього Захисника...

Оратівська громада повідомила про загибель Юрія Лисака. Захисник поліг 20 грудня 2023 року у районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

Калинівська міська рада повідомила про загибель Анатолія Яковенка. До 24 лютого 2022 року Оборонець працював будівельником. 24 жовтня 2022 року був призваний на службу по мобілізації. Загинув 8 січня під час виконання бойового завдання на острові Великий Потьомкін Херсонської області.

Ободівська громада повідомила про загибель Олександра Максимишина. Життя Оборонця обірвалося 8 січня 2024 року. 

Ямпільська міська рада повідомила про загибель Валентина Співака. Солдат Національної гвардії України, у війську із грудня 2021 року. Захисник мужньо виконував завдання із захисту Батьківщини на передовій. Загинув 10 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області.

Іллінецька громада повідомила про загибель Олександра Олійника. Олександр мужньо протистояв ворогові з самого початку російсько-української війни. Був учасником АТО/ООС, мав бойовий досвід. Разом із побратимами давав гідну відсіч противнику, міцно тримаючи оборону та проганяючи ворога з рідної землі. На жаль, 11 січня 2024 року в районі оборони населеного пункту Бологівка Куп’янського району Харківської області життя Захисника обірвав окупант.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Сергія Воронка. Свій бойовий шлях чоловік розпочав у 2014-2015 рр. в АТО, куди пішов добровільно, щоб захищати країну. У січні минулого року знову став у лави Збройних Сил. Був молодшим сержантом у 56-ій окремій мотопіхотній бригаді. Воював на Донецькому напрямку. На жаль, 10 січня життя Сергія Воронка обірвала важка недуга…

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям – вічна пам'ять...

Поділитися :