Новини

"Був людиною слова та мужності": захиснику з Вінниччини Петру Цибі просять посмертно присвоїти звання Героя України

30 квітня 2024, 14:10

26-річний оборонець загинув 4 жовтня 2023 року, отримавши несумісні з життям поранення у селі Пригірʼя Херсонської області.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала мати полеглого Героя Галина Антонюк.

Петро Циба – офіцер 36 бригади, командир 1 взводу морської піхоти 2 роти морської піхоти військової частини А 2777, яка перебуває у складі морської піхоти «КАТРАН».

До повномасштабного вторгнення мав власну справу – займався ремонтом автомобілів. Після 24 лютого невтомно допомагав ЗСУ, ремонтував автомобілі військовим.

22 червня 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України. Брав активну участь у бойових діях на Донецькому та Херсонському напрямках. 4 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання, повʼязаного із захистом Батьківщини, отримав поранення, несумісні із життям, у селі Пригірʼя Херсонської області.

"Мій син від початку і до кінця своїх днів стояв на захисті нашої Батьківщини. Гідно виконуючи обовʼязки не тільки як командира, але як і людини, його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, людиною слова та мужності, зразком незламності та мужності духу. Усвідомлюючи, що на їхніх плечах лежить відповідальність за майбутнє всього українського народу. Петро загинув, відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, віддавши своє", - розповідає пані Валентина.

Вдома у Героя залишилась мама...

Петиція про присвоєння звання Героя України майже необрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. Підтримати її можна за посиланням.

Поділитися :