Новини

Чергова партія FPV-дронів «полетіла» на фронт з Вінниці

4 жовтня 2024, 15:36

«Безпека та оборона» залишається незмінним пріоритетом Вінницької міської ради. Представники муніципалітету постійно підтримують зв’язок з військовослужбовцями, щоб оперативно закривати їх потреби.

Як інформують у міській раді, цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн. На сьогодні ця сума зросла до 1 млрд 210 млн грн.

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський переконаний, що оборонці мають відчувати турботу та підтримку, і громада Вінниці докладає для цього чимало зусиль:

«Наша команда вчергове допомагає Захисникам та Захисницям України. Ми передаємо FPV-дрони для підрозділів Збройних Сил України, які несуть службу на східному напрямку фронту. Ці дрони покращеної модифікації: тут потужні двигуни, акумулятори та процесори, стабілізована камера, а також вони витримують вагу до 1,5 кг», – сказав Павло Яблонський.

Військовослужбовці подякували за техніку та зазначили, що це велика допомога та суттєвий внесок в подальшу Перемогу. За їх словами, кожен «залізний птах» буде використаний за призначенням, адже без дронів вести війну фактично неможливо. Це потужні засоби, які допомагають відбивати ворожі штурми і одночасно уникати зайвих ризиків.

«Хочу подякувати Вінниці за таку підтримку. Разом до Перемоги! FPV-дрони — це ефективна зброя, яку ми використовуємо безпосередньо на лінії зіткнення для знищення ворожої техніки. Ми тримаємо оборону на східному напрямку», — сказав військовослужбовець однієї з військових частин, які отримали допомогу від Вінницької міської ради, Вінницької громади та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Вінницька міська рада підтримує 37 військових частин.

Фото: Вінницька міська рада

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.

Поділитися :