Новини

Чотири злочини за одну ніч: на Вінниччині раніше судимі зловмисники викрали два автомобілі і скутер

16 червня 2021, 13:50

Підозрювані кажуть, що були п'яні та просто хотіли покататись. Один з них обіцяє відшкодувати заподіяні власникам збитки. 

Як повідомляють на сайті Нацполіції у Вінницькій області,  в ніч на 15 червня  двоє зловмисників вчинили чотири злочини на території Тростянецької територіальної громади. Затримані підозрюються у викраденні двох легкових автомобілів, скутера та крадіжці з автомобіля. 

За словами начальника відділення поліції N2  Гайсинського районного управління поліції  Віталія Деркача,  працівники кримінальної поліції затримали підозрюваних на викраденому вночі автомобілі «ВАЗ-2101» в полі за Ямполем. 

Зазначається, що згадане авто підозрювані викрали з двору мешканця села Цибулівка Гайсинського району. Перед тим вони "запозичили" мопед  "Хонда Діо"  з подвір’я жительки села Торканівка та викрали ще  один автомобіль - ВАЗ-2106 з гаража жителя  тієї ж Цибулівки. Зловмисники кажуть, що хотіли покататись. Але не вдалось, оскільки підозрювані потрапили на ньому в дорожньо-транспортну пригоду. Автівка з’їхала на узбіччя та перекинулася.   

У процесі розслідування поліцейські встановили, що зловмисники  причетні також до  крадіжки  з автомобіля місцевого жителя – вони привласнили автомагнітолу, банківські картки та документи.

Зазначається, що затриманим  31 та 30 років. Один з них місцевий мешканець, його подільник – приїхав з Одеси. Обоє раніше притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Наразі підозрювані затримані в процесуальному порядку та поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Розпочато кримінальні провадження за фактами  незаконного заволодіння транспортними засобами – за ч. 2 ст.286 та крадіжки відповідно до ч.3 ст.185 КК України. За такі злочини передбачена відповідальність – до 8 років  ув’язнення.

 

Поділитися :