Новини

Діти з багатодітних родин Вінниці плели маскувальні сітки для Оборонців

28 грудня 2023, 10:13

У заході взяли участь близько 50 дітлахів разом із батьками, а також учасники волонтерського загону.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, такі заходи, як "Дружна родина – міцна Україна!", який пройшов 27 грудня у "Квадраті", дають можливість юнацтву допомагати Захисникам та вносити свій вклад у Перемогу.

"Сьогоднішній захід направлений, в першу чергу, на підтримку наших військових. Важливо, що такі події об’єднують суспільство задля допомоги ЗСУ. Наші оборонці мають пам’ятати, що в них є потужний тил, їхні родини захищені, і всі українці чекають на них вдома. Плетіння сіток важливо також для дітей, тому що дозволяє юним вінничанам бути корисними і дотичними до майбутньої Перемоги. Дивлячись в очі юних волонтерів, розумію, що вони – не тільки майбутнє України, але й сьогодення", - зазначає керівниця Центрального представництва Координаційного Штабу з питань поводження з військовополоненими Юлія Приймак

До плетіння сіток долучилася не тільки малеча, але й їхні батьки та учасники волонтерського загону. Координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Надія Мельник зазначила, що запит на маскувальні сітки є постійно, тож працюють над їх плетенням кожного дня, навіть у вихідні.

"Плетіння маскувальних сіток об’єднало навколо себе людей різного віку: літніх людей, дорослих, дітей. У сьогоднішньому заході беруть участь, зокрема, дітки з багатодітних родин та учасники волонтерського загону, створеного на базі департаменту соціальної політики. Це мотивована активна молодь, яка прагне допомогти нашим військовим. Дякую нашим волонтерам, усім небайдужим, які мають спільну мету - це Перемога України", - додала директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Коли робота була завершена, дітлахи отримали солодкі подарунки від департаменту соціальної політики ВМР. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :